EUR: 345,36 Ft
CHF: 322,97 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb XX.kerület

Dóra németül vitázik Észtországban

Dömötör-Nagy Dóra Tallinnig vitázta magát
( Fotó: Sáfár Tibor)

Budai Franciska és a Pesterzsébeten található Budapesti Német Nemzetiségi Gimnázium tanulója, Dömötör-Nagy Dóra, a Vitázik a világ ifjúsága magyarországi győztesei képviselik hazánkat azon a nemzetközi vitahéten, amelyen tíz közép- és kelet-európai ország német nyelvet legjobban beszélő diákjai mutatják meg Tallinnban, mennyire tudnak érvelni.

Csehországból, Észtországból, Lengyelországból, Lettországból, Litvániából, Oroszországból, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából összesen húsz fiatalt lát vendégül az észt főváros, Tallinn. Politikai és szociális témákról vitáznak egy egész héten át. Közülük a legjobb négy vitázó a XI. nemzetközi döntőben disputál majd arról, hogy legyen-e átfogó állami szabályozás az internetre vonatkozóan.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.