EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Sport

Egyértelmű kezezést néztek el Kassaiék – Videó!

Kassai Viktor és csapata vezette a kedd esti Törökország – Horvátország világbajnoki selejtezőmérkőzést, amelyben a magyar játékvezető egy egyértelmű kezezést nem vett észre a tizenhatoson belül.

A horvát labdarúgó-válogatott Törökországban lépett pályára hétfő este világbajnoki selejtezőn. A mérkőzést 1-0-ra a hazai együttes nyerte, azonban ha Kassai Viktor nem hibázik egy hatalmasat a 10. percben könnyen másképp is alakulhatott volna az összecsapás.


Történt ugyanis, hogy Luka Modric balról adta be a labdát, amelyet a középcsatár, Burak Yilmaz az alkarjával kotort a fejére, ezzel eltakarítva az érkező Domagoj Vida elől. Kassainak tizenegyest kellett volna ítélnie, ám ez elmaradt. A szabályok értelmében, ha a magyar bíró egyértelmű gólhelyzetnek ítélte volna meg a szituációt a horvátok akár emberelőnybe is kerülhettek volna. A 75. percben végül Cenk Tosun góljával nyertek a hazaiak.

A horvát sajtó nagyon felháborodott Kassai tevékenységén. A net.hr arról ír, hogy a játékvezető a törököket segítette, míg a sportarena.hr szerint Kassai lemészárolta Horvátországot. Mateo Besuan, a horvátok korábbi játékvezetője komoly károkról beszélt.


– Drasztikus károkat szenvedtünk. Szándékos kezezésről beszélünk, és nyilvánvaló gólhelyzetről tehát járt volna a tizenegyes és a piros lap is – fogalmazott a 66 éves ex-játékvezető, aki a török – ukrán párharcot is felemlegette.

– Mircea Luceascu, a török válogatott szövetségi kapitánya, legutóbbi, ukránoktól elszenvedett veresége után öt bírói hibát sorolt fel és felszólította Pierluigi Collinát, az UEFA-bírók vezetőjét, hogy kérjen bocsánatot. Remélem most megbocsájtott neki – méltatlankodott Besuan.

A török győzelem egyébként nagyon szorossá tette az I csoportot, ahol akár négy csapat (Horvátország, Izland, Törökország, Ukrajna) is megszerezheti az első, automatikus továbbjutást érő helyet, valamint a pótselejtezőt érő másodikat.

Kassai Viktor korábbi komoly hibáiról itt olvashat.

Kapcsolódó Cikkek