2020. május 25., hétfő
Orbán

Egyéb Szombathely

Egymásért futottak

Ép, mozgássérült és sajátos nevelési igényű gyermekek és szüleik közösen futottak a Csónakázótó szigetén. Immáron negyedik alkalommal rendezték meg a Micimackó-futást az integráció jegyében.

– A Zonta Alapítvány a Mozgássérült Gyermekekért több mint húsz évvel ezelőtt a mozgássérült gyermekek Pető-módszerrel történő fejlesztését tűzte ki célul, de ma már a Micimackó Óvodába járó sajátos nevelési igényű gyermekek fejlődését is támogatjuk – mondta a Lokál Extrának Pajorné Kovács Tünde konduktor, a Zonta Alapítvány kuratóriumának tagja. Hozzátette: a városban sok a sportesemény, de a sérült és a sajátos nevelési igényű gyermekeket nehezebb megszólítani, ezért döntöttek úgy négy évvel ezelőtt, hogy számukra rendeznek futóversenyt. Ezúttal azonban többszörösen igaz a mondás: a részvétel, az örömszerzés, nem pedig a győzelem a fontos. Nyerteseket hirdettek, de oklevél és ajándék nélkül egyetlen gyermek sem távozott.


Fotó:CSG

Kapcsolódó Cikkek

  • Elektromos autógyár Ózdon?

    Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

  • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.