2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Győr

Együtt kerekezett színész, testnevelő tanár, főkapitány és politikus

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a győri jótékonysági kerékpártúrát. A rendezvény sikerét mutatja, hogy közel ötszáz fiatal vett részt az eseményen.

Kara Ákos győri országgyűlési képviselő, az NFM államtitkára elismerően szólt a fiatalokról, a részt vevő intézményekről és tanáraikról, akik évről évre közösen hívják fel a figyelmet a szociálisan rászorultakra. Idén a Piróth Alapítvány, a Bokréta Nyugdíjas Klub Táp, a Lepke Utcai Idősek Klubja, a Répce Utcai Idősek Klubja, az Erzsébet Ligeti Óvoda Szivárvány Tagóvodája, a Méhecske Közhasznú Alapítvány és a Lurkó Alapítvány a kedvezményezett.


Kovács György a legendás nyugalmazott testnevelés tanár, Csizmadia Gábor rendőrfőkapitány úr, Kovács István nyugalmazott megyei sportigazgató, Kara Zsuzsanna balettáncos, Kara Ákos államtitkár, országgyűlési képviselő a kerékpártúra fővédnöke, Nagy Balázs színművész a kerékpártúra védnöke
Fotó: K.T.

S ahogy az már lenni szokott, Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház színművésze is részt vett a jótékony kerekezésen, és külön elismeréssel szólt azokról a szociális szakemberekről, akik segítik a rászorultakat.

A bringások útvonalát idén is rendőrök biztosították. Szerencsére az idő is az esemény pártját fogta, kellemes, kiránduló-hőmérséklet volt mindvégig, így tényleg emlékezetes program volt mindenkinek. Amikor a több száz fős csapat megérkezett a táplánypusztai bentlakásos szociális központba, tapasztalhatták, hogy nagy-nagy várakozással és szeretettel fogadták látogatókat az ott élők és dolgozók is. A programban pedig szerepelt kulturális műsor, intézménylátogatás és tombolahúzás is. Bringázáskor jogos a megéhezés, így a közös ebéd sem maradhatott el ezen a különleges napon.


Úton a közel ötszáz kerékpáros 
Fotó: K.T.

Ráadásul mindenki örömére Kara Ákos zárásként bejelentette, hogy a támogatók segítségével jövőre is meg tudják rendezni a népszerű és jótékony eseményt, úgyhogy ismét szeretettel hívnak és várnak mindenkit.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.