EUR: 346,39 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Belföld

Együttműködési megállapodást kötött a MAVIR a BME-vel

Hosszútávú együttműködési megállapodást írt alá Csomai Kamilla, a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. vezérigazgatója és Dr. Józsa János a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) rektora.

Ünnepélyes keretek között írta alá együttműködési megállapodást Csomai Kamilla, a MAVIR vezérigazgatója és Dr. Józsa János, a BME rektora.


A megállapodás célja egyrészt, hogy a villamosenergia-ipari nagyvállalat az egyetemmel az oktatás és a kutatás-fejlesztés terén együttműködjön: megvalósítási lehetőséget nyújtson diákok szakmai feladataihoz, valamint szakmai gyakorlati lehetőséget biztosítson a hallgatóknak. Másrészt a MAVIR szakember utánpótlásának elősegítése a szakmai kapcsolatok bővítésével

Mindezek mellett a társaság támogatni kívánja a BME hallgatói csoportjainak – szakkollégiumok, önálló kutatás-fejlesztési kezdeményezések, projektek keretében folyó – elméleti és gyakorlati szakmai munkáját.


– A villamosenergia-iparág jelentős változás előtt áll, amelyben jól képzett és komplex tudású szakemberekre van szükség. A MAVIR elkötelezett abban, hogy nemzetközi színvonalú háttérrel biztosítsa az egyetemi hallgatók speciális képzését. Célunk az azonnal hasznosítható elméleti és gyakorlati tudással rendelkező szakmai utánpótlás biztosítása – fogalmazott Csomai Kamilla MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. vezérigazgatója.

A megállapodás kitér arra is, hogy a MAVIR és a BME érdekelt lehet a szakmai kapcsolatokat tovább mélyítő jövőbeli közös pályázatok kidolgozásában és benyújtásában.

Dr. Józsa János, a BME rektora hangsúlyozta, a Műegyetem ipari kapcsolatainak fontos pillérei az együttműködési megállapodások, amelyek nemcsak azt eredményezik, hogy a gyakorlat igényei beépülnek az oktatási tananyagba, hanem a kölcsönösség elve alapján az ipari cégek is megismerhetik az egyetem tehetséges hallgatóit.

Az egyetem tanszékein folyó K+F tevékenység eredményei jelentős mértékben járulnak hozzá a magyar gazdasági élet szereplőinek versenyképességéhez.

Kapcsolódó Cikkek