EUR: 349,85 Ft
CHF: 330,50 Ft
2020. május 24., vasárnap
Eszter, Eliza

Egyéb Eger

EKF 2023 – angol várossal együtt pályázhatunk

Az ütemterv szerint zajlik Eger „Európa Kulturális Fővárosa 2023” pályázatának kidolgozása. A négy művészeti csoport vezetője leadta a felkért szakemberek több hónapos munkájának eredményeként létrejött elképzeléscsomagot s a hozzá kapcsolódó program- és költségtervet.

Ezen elképzelések alapján, Koltai Lajos művészeti igazgató vezetésével áll össze az ősz folyamán a felvezető esztendők és a 2023-as EKF-év részletes művészeti koncepciója.


Fontos, hogy Eger felvette a kapcsolatot az egyesült királyságbeli Leeds városával. A főként iparáról ismert angliai városban szintén azért dolgoznak, hogy 2023-ban – egy magyar várossal együtt – Európa Kulturális Fővárosaként mutatkozhassanak be a nagyvilágnak. Leeds előttünk jár, hiszen a szigetországban hamarabb jelent meg az EKF-kiírás, és közeleg a pályázat beadásának határideje.

Koltai Lajos zseniális művészeti előkészítésével zajlik a pályázat programjainak kidolgozása

Miután az Egyesült Királyságból pályázó városoknak az ősz folyamán be kell nyújtaniuk saját EKF 2023-as pályázatukat, fontos mihamarabb rögzíteni a Leeds és Eger közötti együttműködés konkrét lehetőségeit. Egy ilyen fókuszpont lehet Leeds egyik legismertebb művészeti rendezvénye, a „Fény Éjszakája”. Az idén október 4-től 7-ig zajló Light Night Leeds 2017 programon Eger delegációja is részt vesz.

Leeds városa idén a Light Night Leeds programmal készül a pályázat elnyerésére, itt Eger delegációja is részt vesz

Kapcsolódó Cikkek

  • Elektromos autógyár Ózdon?

    Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

  • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.