EUR: 329,35 Ft
CHF: 303,11 Ft
2019. augusztus 24., szombat
Bertalan

Külföld

Eledelével a szájában menekült a kutyus a Harvey hurrikán elől

Olykor saját életüket is kockáztatva ugrottak az állatmentők a hömpölygő vízbe, hogy kutyusokat, lovakat, szarvasmarhákat mentsenek meg. Két eb története pedig az egész világsajtót meghatotta. 

A Harvey hurrikánnak már több mint húsz halálos áldozata van. A vihar szerdán ismét megerősödött és újra lecsapott Texasra, de a mellette fekvő Louisiana államot is teljes erővel sújtotta. Az eső már szombat óta szinte megállás nélkül zuhog, a vihar közepe napra pontosan a Katrina hurrikán tizenkettedik évfordulóján csapott le az államra. Az emberek mentése és evakuálása folyamatosan zajlik, de az olykor ijedt és a vihar miatt elkóborolt, olykor hátrahagyott állatok mentése is sok erőt vesz igénybe a helyi szervektől.


Az egyik legmeghatóbb történet Luckyé, egy villanypóznához kötözött kutyusé volt, akit a Daily Mail fotósa, Connellan mentett meg. Az állat moccanni sem tudott a póznától, így menteni sem tudta saját életét, szomorúan reszketett a hideg vízben, ami egyre csak nőt körülötte. A férfi mikor látta, hogy hiába szólongatja, az eb nem mozdul beleugrott a vízbe, és maga mentette meg a halálra rémült négylábút. A kiskutya azóta már jó kezekben van, a fotós elnevezte Luckynak, ami magyarul mázlit, szerencsét jelent.

Fotó: twitter/daily mail

 

– Szeretném Luckyt örökbe fogadni és magammal vinni New Yorkba, de még meg kell várnom, amíg néhány vizsgálatot elvégeznek rajta. Óriásit csalódtam az emberekben. Nem értem, hogy lehet valaki olyan kegyetlen, hogy kikötöz egy ártatlan kutyát egy villanypóznához. Ha nem mentem meg, Lucy biztosan megfulladt volna, a víz ugyanis percről percre emelkedett körülötte – mondta Connellan a Daily Mailnek.


Fotó: twitter/daily mail

 

Lucky és Connellan hamar összebarátkoztak, a kutyus az első pillanattól hálás volt a férfinak, hogy megmentette az életét. Állítólag nem is nagyon szeret elmozdulni újdonsült gazdája mellől, egyelőre fél más ember közelében.

Fotó: twitter/daily mail

 

Lucy mellett egyébként több külföldi portál, is kiemelte Otis, a megrettent német juhász történetét. A kutyust a vihar közeledte előtt gazdája otthon hagyta, gondosan bezárta, hogy ne tudjon elfutni amíg ő gyorsan elment, hogy élelmet szerezzen. A vihar még nem érte el a várost, így nem tudták, hogy az ő környéküket is evakuálják-e, de az erős szél és a szokatlan zajok annyira megrémítették Otist, hogy kitört a házból és gazdája után szaladt. De nem bízta a véletlenre a sétát, biztosra akart menni, szájában saját kutyatápjával indult útnak.

Fotó: Facebook/Tiele Docken

A kutyus nem találta meg gazdáját, de szerencsére őt megtalálta egy nő, Tiele Docken aki arra lett figyelmes, hogy egy nagytestű kutya saját eledelével flangál a már evakuált városrészben. Ez több tíz kilométerrel odébb van, ahol Otis eredetileg lakik. Tiele lefotózta, kitette Facebookra a képet, de közben követni kezdte a négylábút, hogy megbizonyosodjon róla, hogy haza megy. Otis végül több mint másfél órás séta után hazatalált, aminek gazdája nagyon örült. A kutyus pedig már csak akkor engedte el az eledeles zacskót, amikor Salvador, a gazdi már néhány perce simogatta a riadt ebet.

Az Otisról készült kép egyébként hamar bejárta a világsajtót, gazdájával pedig naponta készítettek interjút. A kutyus igazi sztár lett.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkeink:

Kapcsolódó Cikkek