2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Belföld

Életfogytiglant kaphat a rendőrgyilkos Győrkös

Közvetlen közelről, mintegy 60-70 centiméteres távolságról lőtte fejbe Pálvölgyi Péter őrnagyot, a Magyar Nemzeti Nyomozóiroda kiemelt főnyomozóját Győrkös István, a Magyar Nemzeti Arcvonal, a Jobbikkal is kapcsolatot fenntartó nyilasmozgalom alapítója.

Legalábbis ezt állapította meg az ügyben kirendelt három igazságügyi fegyverszakértő egyesített véleménye – értesült a Magyar Idők. Mint ismert, a rendőrök 2016. október 26-án egy nyomozás információi miatt érkeztek a nyilasvezér bőnyi házához házkutatásra, ahol a 76 éves hungarista egy gépkarabélyból tüzet nyitott a rendőrökre. A lövedékek kioltották a 46 éves, halála után alezredessé előléptetett Pálvölgyi Péter életét.


A rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi és védője azzal védekeztek, hogy baleset történt, amit azonban a mostani szakvélemény nem látszik alátámasztani. Amennyiben a jelenlegi gyanúsítás alapján hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettével, valamint lőfegyverrel visszaéléssel vádolják meg Győrköst, a 77 éves gyanúsított a bíróságon halmazati büntetésként akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújtható. A vádemelésre a Magyar Idők szerint még szeptemberben sor kerülhet.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek