2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Belföld

Elképesztő disznóság a Vasúttörténeti Parkban!

Disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár, családi programok, folklór műsorok, nosztalgia és mulatós zenei előadások várják a látogatókat október 13-15-ig a negyedik budapesti kolbászfesztiválon a Magyar Vasúttörténeti Parkban. A 10 hektáros területen rengeteg program és neves fellépők szórakoztatják a közönséget 3 napon át.

A Disznótoros Kolbászfesztivál a vidéket hozza el Budapestre, egy hétvégére, ahol 250 féle háztáji kolbászból lehet válogatni. Az ország minden pontjáról érkeznek kolbásztermelők. Ezen kívül kürtőskalács, házi sajtok, méz, lekvár, fűszerek és sok más háztáji termék is megvásárolható a fesztiválon. Csupa boltban nem kapható kézműves finomságok! A Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összevont területein 3 kolbász utca, Sajt és fűszer utca, Kézműves utca és Vásártér várja a jóféle háztájira éhes pesti népeket. Ha tele a has, akkor jöhet az ital! A kolbászfesztiválon pálinkafőzdék, sörfőzdék és borászatok itatják majd kiváló minőségű italaikat.


A Disznótoros Kolbászfesztiválon kiemelt szempont a kolbász minősége! (Ez nem a szójás kolbászok fesztiválja!) Sült kolbászt és mindenféle disznótoros ételt, frissen készít a helyszínen a Horvátháza és a Lalibela vendéglő.

Ha már „disznótoros” a budapesti kolbászfesztivál, akkor nem maradhat el a hagyományőrző disznóvágás és disznó feldolgozás bemutatók. Élőben láthatja a budapesti közönség, hogyan vágtak disznót és készítették a kolbászt a nagyapáink. Természetesen az igazi Csabai Kolbászt is meg lehet majd kóstolni a Csabai Tájházban, illetve meg lehet vásárolni a számos Békés megyei kolbászkészítő füstöltkolbászait és disznótoros termékeit.


A budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál a családosok ideális rendezvénye. Mint ilyen, rengeteg gyerek és felnőtt programmal várják a látogatókat.

Egykor a disznót szalmával pörzsölték. Ezt is láthatják a fesztivál vendégei

Az első ezer látogató ingyenes gyümölcsbor kóstolót kap ajándékba, ingyenes a parkolás, díjmentes a WC-mosdó használat, ingyen szállítják a Fesztiválbuszok a látogatókat a fesztivál teljes nyitvatartási ideje alatt a Vasúttörténeti Park és a Nyugati-Pu. között.

Lesznek ingyenes állatsimogatók, meseszínház, manóvilág kiállítás, népi játszótér 30 játékkal, légcsúszda, ugráló vár, íjászat, jurta, arcfestés, furulyaoktatás, kovácsolás és más népi mesterségek kézműves foglalkoztatói, régi mezőgazdasági termelőeszköz interaktív kiállítása, terepasztal és vasútmodell kiállítás.

A felnőttek szórakoztatására pedig tartanak mozdonyforgatót, oldtimer autó és motor kiállítást az Orientben, teakfa vasútikocsi látogatást idegenvezetéssel, traktor és stabil motor interaktív kiállítást. Ezen felül 50 zenei program 300 fellépővel gondoskodik a jó hangulatról. Az Orient és a Disznótoros színpadokon egész nap mulatós és folklór zenei, illetve néptánc előadások váltják egymást, este pedig legendás nosztalgia zenekarok lépnek fel.

Nyitvatartás:

péntek 13:00-22:00

szombat 09:00-22:00

vasárnap 09:00-20:00

Jegyárak:

“Disznótoros Kolbászfesztivál” belépőjegyeket a rendezvény helyszínén, a rendezvény nyitvatartási idejében lehet megvásárolni, korlátlan mennyiségben, az alábbi árakon:

Felnőtt jegy: 1.999 forint (14 éves kor felett)

Nyugdíjas vagy gyermek jegy: 1. 500 forint

Családi jegy: 5.999 forint (2 felnőtt + 2 gyerek)

Pénteki jegy: 999 forint

Elővételben a jegyeket az ismert országos jegyirodákban és interneten lehet megvásárolni. Az interneten vásárolt jegyekre 10% kedvezményt adnak.

A budapesti kolbászfesztiválról folyamatosan frissülő információk itt: www.kolbaszfeszt.hu

www.facebook.com / Disznótoros Kolbászfesztivál

Kapcsolódó Cikkek

  • Karácsony hagyja, hogy szétrohadjon a Lánchíd

    Karácsony hagyja, hogy szétrohadjon a Lánchíd

    Rozsdás pillérek és korlátok, a burkolaton számolatlan kátyú. Így fest most, a főváros egyik ikonikus szimbóluma a Lánchíd. A Lokál megkérdezte az embereket, akiket dühít, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nem foglalkozik a lassan már menthetetlen állapotú híddal.

  • Magyarország sikeresen védekezett a járvány első szakaszában

    Magyarország sikeresen védekezett a járvány első szakaszában

    Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki “Mit, miért tesz a kormány?” című kormányinfón számolt be a járvány miatti további várható enyhítésekről, a gazdaságvédelmi akcióterv eddigi eredményeiről és további intézkedésekről.