2019. június 20., csütörtök
Rafael

Külföld

Elnöki kegyelemben részesítettek egy orosz bloggert

Kegyelemben részesített hétfőn Ilham Aliyev azeri elnök egy orosz bloggert, akit két hónapja hároméves börtönbüntetésre ítéltek, mert illegálisan átlépte a határt, és az örmény szakadárok ellenőrzése alatt álló Hegyi-Karabahba látogatott.

Az elnöki hivatal honlapján megjelent rendelet szerint a “súlyos bűncselekmények” miatt elítélt Alekszandr Lapsint azonnali hatállyal, hétfőn szabadon engedik.


Alekszandr Lapsint tavaly vették őrizetben Minszkben, majd adták ki Azerbajdzsánnak, ahol évekkel ezelőtti hegyi-karabahi utazása miatt körözték.

Az ügyészség eredetileg hat és fél éves büntetést kért a bloggerre. Lapsin az utolsó szó jogán visszautasította a vádakat, de bocsánatot kért azért, hogy írásai megsértették az azeriek nemzeti érzéseit. Lapsinnak ukrán és izraeli állampolgársága is van.

A zömében örmények lakta Hegyi-Karabah hivatalosan Azerbajdzsánhoz tartozik, de az 1994-ben véget ért, véres fegyveres konfliktus eredményeként magukat helyi örményeknek valló szakadárok ellenőrzése alá került, de Baku szerint Örményország hadserege is jelen van ott.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Állati hűsítő

    A nap képe: Állati hűsítő

    Arizonában az Out Of Africa vadaspark lakóinak minden szinte minden nap játék és mókázás. A nyár beköszöntével a gondozók biztosítanak egy tágas, hűsítő medencét a tigrisek számára, hogy azok kedvükre ugrálhassanak, hűsölhessenek a már-már kibírhatatlan kánikulában.

  • Négyévesen lopta el dédpapája kocsiját

    Négyévesen lopta el dédpapája kocsiját

    Kijelenthetjük, hogy a négy éves Sebastian Swenson mindent megtett, hogy egy kis édességhez jusson. A minnesotai kisfiú ugyanis elkötötte dédpapája kocsiját, hogy egy közeli benzinkútra hajtson a délutáni csúcsforgalomban némi nassolni valóért.