EUR: 349,20 Ft
CHF: 326,86 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb

Elpusztult a világ legöregebb, fogságban élő orangutánja

Hatvankét évesen elpusztult a világ legöregebb, fogságban élő borneói orangutánja egy tokiói állatkertben akut szívelégtelenség következtében.

A Tokió nyugati részén lévő Tama állatkert gondozói augusztus elején vették észre, hogy a Gypsy nevű nősténynek vérzik a szája és az állatot azóta kezelték fogproblémája miatt.


Az orangután szerda délután kapott érzéstelenítőt, hogy megvizsgálják és kezeljék a lyukas fogát, ám miután az állat magához tért, állapota romlani kezdett és végül akut szívelégtelenség okozta halálát.

Gypsy 1958-ban, az állatkert megnyitásának évében érkezett Borneóról az intézménybe, ahol nem sokkal később négy utódnak adott életet. A tavaly év végén Japánban nevelt 33 borneói orangutánból 16 Gypsy rokonságába tartozik.

Egy orangután áltagos élettartama 50 év.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) szerint a szumátrai orangután és a borneói orangután is a súlyosan veszélyeztetett fajok közé tartozik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.