EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Extra

Erotikus képekkel zsarolhatják Majkát

Nagy bajban van, aki feltörte Majka és Dundika régi telefonját. A Sztárban sztár zsűritagja ugyanis nem csak fenyegetőzött a rendőrséggel: ha az illető visszaél a képekkel, akár két évet is kaphat. 

„Köszönjük szépen annak, aki feltörte a régi telefonunkat, és a privát képeinkre csorog a nyála. Vannak, amiket nem szívesen látnánk viszont sehol, de felhívom a figyelmét az illetőnek, hogy ha bármilyen módon zsarolni akar ezekkel a képekkel, akkor azonnal a rendőrség fog az ajtaján kopogni. Nagy okosság egy ilyen miatt ülni egy 4–6 évet! Gyerünk csak, haver!” – írta ki dühösen Majka a közösségi oldalra, de hiába kerestük, részletesen nem szeretett volna beszélni a történtekről. Egyelőre nem tudni, pontosan milyen képekről van szó, de nem elképzelhetetlen, hogy Majka és párja, Dundika intim fotói is illetéktelen kezekbe kerültek. A jogi szakértő szerint személyes adattal való visszaélés történhetett.


– Jogosulatlan adatkezelés esetén az elkövető akár egy évig terjedő szabadságvesztést is kaphat, két évet akkor, ha különlegesen személyes adatról van szó. Ilyen lehet akár egy betegség vagy egy szeretkezésről készült fotó is – tájékoztatott az általános gyakorlatról Kamarás Péter.

Legutóbb májusban volt hasonló botrány, amikor egy fiatal magyar válogatott úszólány intim fotói szivárogtak ki, amelyeket pénzért akartak árulni. Abban az esetben azonban nem törték fel a telefont, hanem állítólag a sportoló partnere küldözgette tovább barátainak a képeket, hogy ezzel dicsekedjen. Az ismerősök pedig továbbküldték a fotókat, míg végül valaki úgy gondolta, hogy pénzt csinál belőle.


Külföldön többek között Miley Cyrusról, Anne Hathaway-ről, Kristen Stewardról, Nicole Scherzingerről készült meztelen, erotikus képek kerültek fel az internetre. Sőt még Tiger Woods és korábbi párja, Lindsey Vonn fotói is kiszivárogtak. Sajnos a hackerek egyre többször törik fel a hírességek telefonjait. 2014-ben például Jennifer Lawrence-ről is jelentek meg privát fotók, miután több sztár iCloudos biztonsági mentését törték fel, hogy a felhőből ellopják a képeket. Több elkövetőt letöltendő börtönbüntetésre ítélt a bíróság.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek