EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 07., vasárnap
Róbert

Külföld

Észak-Koreában is fogható koreai nyelvű adást indított a BBC

Koreai nyelvű rádió- és internetadást indított kedden a BBC. A brit közszolgálati műsorszóró tájékoztatása szerint a szolgáltatás Észak-Korea egyes részein is elérhető.

“A Koreai-félszigeten élők és a koreai nyelvet beszélők világszerte nyomon követhetik a rádióadást és a legfrissebb híreket online” – közölte a BBC nemzetközi adásokért felelős részlege.


A patinás médiatársaság egyik szóvivője szerint a szolgáltatás Észak-Korea “legalább egy részén” elérhető, annak ellenére, hogy zavarják az adást.

A BBC tájékoztatása szerint a koreai nyelvű adás heti hét nap három órán át rövidhullámon, egy órán át pedig középhullámon elérhető. A szolgáltatást Szöulban, Washingtonban és Londonban készítik az újságírók.


A műsorszóró világszolgálata, a BBC World Service igazgatója, Francesca Unsworth hangsúlyozta, hogy a koreai nyelvű adás a közszolgálati társaság méltányos és pártatlan szolgáltatásról szóló hírnevén alapul.

Az észak-koreaiak azonban nagy árat fizethetnek, ha a BBC-t hallgatják. A Freedom House emberi jogi szervezet szerint az ázsiai országban a második legerősebb a cenzúra a világon Türkmenisztán után.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek