EUR: 329,40 Ft
CHF: 300,41 Ft
2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Külföld

Észak-koreai válság: A Fülöp-szigetek felfüggeszti kereskedelmét Észak-Koreával

A Fülöp-szigetek külügyminisztere pénteken bejelentette, hogy országa azonnali hatállyal felfüggeszti kereskedelmét Észak-Koreával összhangban az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatával, amely szerint szigorúbb büntetőintézkedésekkel kell sújtani a kommunista diktatúrát folytatólagos rakétakísérletei miatt.

“Teljes mértékben betartjuk az ENSZ határozatát. Ahogy a világ, mi is atomfegyvertől mentes Koreai-félszigetet akarunk, ellene vagyunk minden provokációnak, mindennek, ami destabilizál. A párbeszéd hívei vagyunk” – mondta Alan Peter Cayetano külügyminiszter.


A Fülöp-szigetek Észak-Korea ötödik legjelentősebb beszállítója. A kommunista országba irányuló Fülöp-szigeteki export 60 százaléka integrált áramkörökből, számítógépekből áll, amelyek szükségesek a Kim Dzson Un diktatúrájának nukleáris és rakétakísérleteihez.

Észak-Korea földrajzilag legközelebbi ellenségeinek Dél-Koreát és Japánt tekinti, amelyekben csaknem 300 ezer Fülöp-szigeteki él. Manila értük aggódva is rendre felszólítja Phenjant, hogy hagyjon fel rakétakísérleteivel és üljön tárgyalóasztalhoz a feszültség enyhítése végett.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: Ne engedjük, hogy a szegény országokkal fizettesék meg a klímaváltozás elleni harc költségeit

  Orbán Viktor: Ne engedjük, hogy a szegény országokkal fizettesék meg a klímaváltozás elleni harc költségeit

  A klímaváltozás elleni küzdelemről csütörtökön kezdődő tárgyaláson várható “csata közép-európai és magyar nézőpontból arról fog szólni, hogy ne engedjük meg a brüsszeli bürokratának azt, hogy megint a szegény emberekkel és a szegény országokkal fizettessék meg a klímaváltozás elleni harc költségeit” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben.

 • A magyar kormány készen áll a klímaegyezmény aláírására

  A magyar kormány készen áll a klímaegyezmény aláírására

  A magyar kormány készen áll a klímaegyezmény aláírására, négy feltétel teljesülése esetén : akkor, ha nem az emberekkel fizettetik meg a klímavédelem árát, nem emelkednek a családok számára az energia- és az élelmiszerárak, ha megmaradnak a kohéziós pénzek és támogatják az atomenergia használatát – derül ki egy az MTI birtokába jutott kormányzati előterjesztésből.

 • Hidvéghi Balázs: Az uniós bővítés történelmi tartozás a Balkán országainak

  Hidvéghi Balázs: Az uniós bővítés történelmi tartozás a Balkán országainak

  Az Európai Unió részéről a nyitás és a bővítés történelmi tartozás a Balkán országainak, valamint stratégiailag és politikailag fontos lehetőség, egyben felelőssége Európának – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti (EP) képviselő Strasbourgban a France24 francia hírtelevízió műsorában szerdán.