EUR: 347,83 Ft
CHF: 328,32 Ft
2020. május 27., szerda
Hella

Külföld

Észak-koreai válság: A Fülöp-szigetek felfüggeszti kereskedelmét Észak-Koreával

A Fülöp-szigetek külügyminisztere pénteken bejelentette, hogy országa azonnali hatállyal felfüggeszti kereskedelmét Észak-Koreával összhangban az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatával, amely szerint szigorúbb büntetőintézkedésekkel kell sújtani a kommunista diktatúrát folytatólagos rakétakísérletei miatt.

“Teljes mértékben betartjuk az ENSZ határozatát. Ahogy a világ, mi is atomfegyvertől mentes Koreai-félszigetet akarunk, ellene vagyunk minden provokációnak, mindennek, ami destabilizál. A párbeszéd hívei vagyunk” – mondta Alan Peter Cayetano külügyminiszter.


A Fülöp-szigetek Észak-Korea ötödik legjelentősebb beszállítója. A kommunista országba irányuló Fülöp-szigeteki export 60 százaléka integrált áramkörökből, számítógépekből áll, amelyek szükségesek a Kim Dzson Un diktatúrájának nukleáris és rakétakísérleteihez.

Észak-Korea földrajzilag legközelebbi ellenségeinek Dél-Koreát és Japánt tekinti, amelyekben csaknem 300 ezer Fülöp-szigeteki él. Manila értük aggódva is rendre felszólítja Phenjant, hogy hagyjon fel rakétakísérleteivel és üljön tárgyalóasztalhoz a feszültség enyhítése végett.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek