EUR: 344,48 Ft
CHF: 318,05 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Belföld

Európának tudnia kell biztosítani a határait

Európának képesnek kell lennie a határai biztosítására és az állampolgárai biztonságának garantálására – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Bakondi György hangsúlyozta: a schengeni egyezmény előírja a külső határok védelmét, az elmúlt fél év nyugat-európai nyilatkozataiban pedig visszatérően és egyre markánsabban fogalmazódott meg a külső határok védelmének szükségessége. Ugyanakkor – tette hozzá – nem feltétlenül értik a nyilatkozók ugyanazt a külső határok védelme alatt, mint a magyarok, mivel az látszik, hogy Nyugat-Európában a tervezett beléptetést és a kvóta szerinti tömeges szétosztást helyeznék továbbra is előtérbe. Teszik ezt attól függetlenül, hogy a migránsok által a mindennapok biztonságát fenyegető országokban jelentősen romlott a belbiztonsági helyzet és egyre türelmetlenebb a lakosság – jegyezte meg.


A kvótaperben született bírósági döntésről Bakondi György azt mondta: az megnyitott egy kaput, ami a kötelező kvóták tömegessé válását és bevezetését jelenti. Felidézte: a döntést követően olyan nyilatkozatok jelentek meg, amelyek burkolt és kevésbé burkolt fenyegetéseket tartalmaztak, valamint az uniós forrásokhoz való hozzáférés akadályozását, csökkentését helyezték kilátásba azoknak az országoknak, akik nem hajtják végre a kvótát.

Bakondi György úgy fogalmazott: központilag irányított, a nemzetállamok véleményét figyelmen kívül hagyó, ezáltal az adott nemzet identitására, belbiztonságára, szuverenitására kiható súlyos döntésekre készülnek.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek