EUR: 348,52 Ft
CHF: 326,87 Ft
2020. május 27., szerda
Hella

Egyéb Dunaújváros

Félévi bizonyítvány

Az elmúlt fél évet értékelte a Bartók Kamaraszínházban Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere. Az ünnepélyes eseményen a várost érintő, folyamatban lévő és a közeljövőben várható fejlesztésekről beszélt.

A Bartók Kamaraszínház művészei és a Wesley Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola tanulói is felléptek a polgármester értékelőjén. Cserna Gábor, Dunaújváros első embere elmondta: a Modern Városok Programnak köszönhetően megvásárolták a Zöld SZTK és az Élményfürdő épületét. Előbbi felújítása jövő nyárra, utóbbié a következő év tavaszára készülhet el. Emellett a Dunaújvárosi Sportcsarnok átalakítására, kibővítésére mintegy hatmillió forintot biztosít a kormány a város számára.


Megújulhat a Szalki- sziget is

A tervek között szerepelnek továbbá a Szalki-szigetet és a vidámparkot érintő beruházások: a Szalki-szigeten vízi sporttelepet alakítanak ki, és az elképzelések szerint az ott lévő kempinget akár vízi úton is megközelíthetővé tennék, és ismét használatba veszik a Remix diszkó épületét mint rendezvényközpontot. Ezen túl futópályákat hoznak létre, valamint felújítják a homokos sportpályákat. A vidámpark területén pedig egy kalandparkot építenének fel, és ismét működhetne az elvarázsolt kastély. A radari sporttelep rehabilitációja is szerepel a programban: itt egy küzdősportcsarnok létrehozása a cél.

Dunaújvárosban jelenleg a Zöld város kialakítása elnevezésű projekt zajlik: ez a vasmű út zöldterületeinek, a Dózsa mozi épületének és az Aratók szobor mögötti lépcsősor megújítását tartalmazza. A jövő évben pedig megkezdődhet a Makk Marci Bölcsőde és két óvoda, az Aprók Háza és a Napsugár Óvoda felújítása.


Az eseményen a polgármester díjazta a vizes világbajnokságon részt vett dunaújvárosi sportolókat, és a masters vízilabda-világbajnokságon aranyérmet szerzett pólós hölgyeket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Elektromos autógyár Ózdon?

    Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

  • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.