2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb I.kerület II.kerület XII.kerület

Felhőcirkusz a budai beteg gyerekekért

A budai fekvőbeteg gyermekek ellátását támogatja Juhász Kata Társulata Felhőcirkusz című előadásával. A Weöres Sándor verseinek motívumai és ritmusai által ihletett előadással a 3–10 éves korosztályhoz kívánnak szólni. A táncot, új cirkuszt és zenét ötvöző produkció képekkel, mozgással, élő zenével mesél gyereknézőinek. A darab legközelebb október 8-án, majd november 11-én a Jurányi Házban lesz látható.

A Felhőcirkuszt a beteg gyermekek ellátásának javításáért játsszák, de az előadásra speciális, támogatói jegyek is válthatók, amelyekkel a nézők az Aprónép Alapítvány munkáját segítik. Az Aprónép Alapítvány Buda egyetlen gyermek fekvőbeteg-szakellátó intézményét, a Szent János Kórházat segíti műszerek vásárlásával, valamint a fekvőbeteg gyermekek komfortérzetét javító eszközök beszerzésével és szolgáltatások támogatásával.


Weöres Sándor ismert gyerekversei, mint a Déli felhők, a Vásár, a Ha a világ rigó lenne, a Csiribiri, A tündér, A birka-iskola vagy a Sehallselát Dömötör nem hangzanak el az előadásban, hanem a darab képeit, dramaturgiáját ihlették.

Weöres Sándor gyermekversei képekben és mozgásban jelennek meg

– A tarka ruhás Katóka (Daragó Dorina) és a hófehér ruhás felhőcirkuszi társulat a mozgás, a ritmus, a zene – valamint néhány jól megválasztott kellék, például békatalpak, felcsatolható malacorr – segítségével hoznak létre egy tornateremnyi weöresi mikrokozmoszt. Szárnyat igéznek a malacra, és közben maguk is nagyon jól szórakoznak – tudtuk meg Magócsi Anikótól. A projektmenedzser hozzátette, a Jurányi Házban látható unplugged változat különlegessége, hogy az előadás a nézőkhöz egészen közel, természetes fényben, hangosítás nélkül játszódik egy egyszerű táncstúdióban, hatása ettől sokkal intimebb, emberközelibb. Az előadás élő zenéjét hegedűn Tijana Stanković, ütőkön Ölvedi Gábor, csellón Kertész Endre kíséri. Az artisták, Zoletnik Sophie és Valkó Bence, az ifjú művész Daragó Dorina tánccal, cirkusszal a zenészekkel együtt mesél nemcsak a gyerekeknek, hanem az egész családnak.


A szereplők “szárnyat igéznek a malacra” is

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.