EUR: 345,36 Ft
CHF: 321,35 Ft
2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Belföld

Fidesz: Felháborító a Hagyó-ítélet

Túl enyhének nevezte a Hagyó-ügyben született ítéletet Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője. A politikus szerint az ítélettől függetlenül egymást érik a különböző korrupciós botrányok a szocialista térfélen. Hagyó Miklós ítéletét a Szegedi Ítélőtábla jogerősen másfél év, három évre felfüggesztett börtönre enyhítette.

Felháborítónak tartja a fideszes Budai Gyula a Hagyó-ügyben született pénteki bírósági döntést. A Szegedi Ítélőtábla jogerősen másfél év, három évre felfüggesztett börtönre enyhítette a Hagyó Miklósra, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettesére első fokon kiszabott büntetést.


Budai Gyula úgy fogalmazott: Hagyó Miklós és társai szétlopták Budapestet és a BKV-t.

A kormánypárti országgyűlési képviselő túl enyhének tartja az ügyben született ítéletet. Kifogásolta, hogy a terhelő körülmények ellenére sok év után a másodfokú bíróság jogerősen 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönre ítélte Hagyó Miklóst. A táblabíróság hivatali visszaélés és – felbujtóként elkövetett – hűtlen kezelés bűntettében mondta ki bűnösnek a volt főpolgármester-helyettest.

Budai Gyula szerint az ítélettől függetlenül “egymást érik a különböző korrupciós botrányok a szocialista térfélen”. Megemlítette Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő és társai ügyét, akik a gyanú szerint több mint hárommilliárd forintos áfacsalást követtek el.

Kapcsolódó Cikkek