2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Nagykanizsa

Folyamatos fejlődés

Több mint 330 millió forintból korszerűsítették a Kanizsai Dorottya Kórház konyháját és nővérszállóját. Az átadáson Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő emlékeztetett: az elmúlt nyolc-tíz évben ötmilliárd forint érkezett a nagykanizsai egészségügyi intézmény fejlesztésére.

Ennek többsége uniós forrás volt, de a magyar gazdaság erősödésének köszönhetően ezt a beruházást már hazai forrásból finanszírozták.

Valóban XXI. századi körülmények várják a betegeket a kórházban (Fotó: Kanizsa Médiaház)

Dr. Brünner Szilveszter, a kórház főigazgatója elmondta, a nővérszálló két épületében kicserélték a nyílászárókat, a víz- és hőszigetelést, valamint a külső burkolatokat. Hasonló munkálatok voltak a konyhában és az ebédlőben is, emellett lecserélték a negyvenéves gépeket s öt új hűtőkamrát is kialakítottak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.