2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Szeged

Gépek az égen

Az előző évhez képest többen látogattak ki a szeptember harmadik hétvégéjén megtartott Szegedi Repülőnapok és Légiparádéra.

Szlovák és román műrepülő pilóták mutatták be tudásuk legjavát, a magyar „Luigi” pedig füstfelhőbe burkolózva bizonyította be, hogy egy könnyű szállítóhelikopter akár bravúros mutatványok elvégzésére is alkalmas. A fesztiválon a II. világháborúból ismert repülőgéptípusok is elemelkedtek a földtől, mint a kétfedelű Polikarpov Po–2 és a szovjetek által amerikai licenc alapján gyártott Liszunov Li–2. Az utóbbi sétarepülésre is vitt látogatókat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.