EUR: 344,98 Ft
CHF: 319,85 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Miskolc

Gondolatok a könyvtárban

Fecske Csaba József Attila-díjas költő egyik versén elmélkedtek a filozófusok kedd délután a Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében.

A Miskolci Egyetem filozófusai korábban is vezettek – minden érdeklődő számára nyitott – szemináriumi foglalkozásokat, beszélgetéseket a könyvtárban. Az egyetemi oktatók, doktorandusz hallgatók leggyakrabban egy-egy irodalmi mű kapcsán gondolkodtak – és gondolkodtattak.


Gáspár Csaba László egy korábbi – gondolkodtató beszélgetésen a könyvtárban fotó: Lokál

Ebben a félévben Miskolcon élő költők egy-egy verséről beszélnek majd az előadók. Ez jó alkalom arra, hogy a filozófiai szempontból is értelmezhető összefüggésekre, kérdésfelvetésekre felhívják az olvasók figyelmét. Az idei sorozat különlegessége, hogy az alkotók is jelen lesznek ezeken az összejöveteleken.

A sorozat meghívott költői

Fecske Csaba József Attila-díjas költő (szeptember 26. 16.30); Csorba Piroska Szabó Lőrinc-díjas költő (október 17. 16.30); Vass Tibor József Attila-díjas költő (november 7. 16.30); Üveges Tamás költő (december 12. 16.30).

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.