EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb Győr

Görbicz Anita figyelmezteti az utasokat

A Győri Audi ETO KC kézilabdázójával, a világ legjobb játékosának is megválasztott Görbicz Anita hangjával ezentúl naponta találkozhatnak azok, akik az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) buszain utaznak Győrben.

A Bajnokok Ligája-címvédő klub csapatkapitánya a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság különleges bűnmegelőzési projektjéhez csatlakozott, így a világklasszis sportoló figyelmezteti az utasokat a bűnmegelőzés fontosságára, és arra, mire kell ügyelniük, hogy ne legyenek bűncselekmények áldozatai.


Az Audi Aréna előtt jelentették be a különleges bűnmegelőzési kampány részleteit
Fotó: O. Jakócs Péter

A projekt főszervezője, a megyei rendőrség vezetője, Csizmadia Gábor rendőr dandártábornak hangsúlyozta: a rendőrség mindennapi munkájában amellett, hogy igyekszik a legmagasabb szinten biztosítani és fenntartani a közrendet, másik fontos területként a baleset- és bűnmegelőzést helyezi előtérbe.

– Az ilyen kampányok fontos része, hogy az üzenetek, információk minél több emberhez eljussanak. A tömegközlekedést, kis túlzással, az egész város és a megye lakossága használja, ez több tízezer embert jelent naponta. Őket a járművekre kihelyezett plakátokon próbáljuk tájékoztatni, sőt jó néhányan biztosan felkapják a fejüket, amikor Görbicz Anita hangja megszólal a buszokon. Hiszen Anita az ország egyik legismertebb sportolója, így nagy segítség számunkra, hogy részt vesz a kampányban – nyilatkozta Csizmadia Gábor dandártábornok.


Közös célért fogott össze Szabó Gábor, az ÉNYKK győri központjának vezetője, Göbicz Anita kézilabdázó és Csizmadia Gábor dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány
Fotó: O. Jakócs Péter

– A hangüzenetek egyelőre a győri buszokon és a buszmegállókban lesznek hallhatók, és hangsúlyozom, hogy számunkra is fontos szempont a biztonság és a bűnmegelőzés – vette át a szót Szabó Gábor, az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ győri központjának vezetője. – Naponta 84 busz közlekedik Győrben, amelyek több mint 70 ezer embert szállítanak. Így különösen fontos, hogy a kampány mellé állhattunk, és segítségével minél szélesebb réteget tájékoztathatunk – zárta a központvezető.

A világklasszis sportoló Görbicz Anita ígéri: kisfiával sokat buszoznak majd Győrben és a plakátokat is megmutatja majd neki
Fotó: O. Jakócs Péter

– Nagyon örültem a megkeresésnek, azonnal igent mondtam – kezdte Görbicz Anita. – A Győri Audi ETO KC csapatkapitányaként a klub és magam nevében csak azt mondhatom, nagy megtiszteltetés, hogy részt vehetünk egy ilyen fontos, figyelemfelhívó kampányban. Amellett, hogy igyekszünk a pályán bizonyítani, próbálunk segíteni, ahol tudunk. Szeretnék én is többet busszal utazni a közeljövőben, hogy megismertethessem kisfiammal a tömegközlekedést. Biztosan érdekes lesz visszahallani a saját hangomon megszólaló felhívást – nevetett a világklasszis sportoló.

A szeptember 14-én elindult kampány részeként a 12 különböző hangüzenet egyelőre tehát a győri helyi buszjáratokon lesz hallható, de a figyelemfelkeltő kampány plakátjaival megyeszerte találkozhatnak az ÉNYKK utasai.

Kapcsolódó Cikkek

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.