EUR: 317,77 Ft
CHF: 279,86 Ft
2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Egyéb Nyíregyháza

Gulácsi Tamás ismét női szerepben

Alig néhány hete, hogy Gulácsi Tamás feleségül vette Kosik Anitát, aki szintén a Móricz Zsigmond Színház művésze, de máris hatalmas elánnal készül a közelgő premierjére, valamint a Szibériai csárdás és A Főfőnök című darabok felújítására, amit bérletszünetben játszanak majd.

Ő lesz Kalács Kázmér A kék pék című verses mesében, amit szeptember 11-én mutatnak be először az érdeklődőknek a MŰvész Stúdióban. De miért is kék a pék?


Gulácsi Tamás (balról a második) A Főfőnök című darabban. (Fotó:moriczszinhaz.hu/Janics Attila)

– Az általam alakított péknek az az ötlete támad, hogy egy olyan pékséget hoz létre, amelyikben minden kék lesz, még a kifli és a kalács is, mert ez az ő kedvenc színe és ettől lesz különleges az ő péksége – mondta el Gulácsi Tamás lapunknak. – Nagyon gyakran bevonjuk a gyerekeket a játékba, például péksüteményt készítenek majd! Nehéz az ilyen darabokat közönség nélkül próbálni, ezért a premier előtt „teszteljük” az előadást kis nézők jelenlétében. Korábban Szombathelyen adták elő Devecsery Lászlónak ezt a művét negyvenfős közönség előtt, mi viszont száz gyereknek játsszuk, ami mindenképpen komoly kihívást jelent számunkra. Gyermekdalokat is éneklünk benne, amelyeket én gitáron, a feleségemet, Kiflicskét alakító Jenei Judit pedig  fuvolán kísérünk. Önszorgalomból tanulok gitározni, de nem lesz egyszerű közben táncolni és énekelni is. Inkább a hegedű a hangszerem, de azt is elég későn, 21 évesen kezdtem el tanulni, s van még benne hova fejlődnöm… A Tucker András rendezte darab mondanivalója, hogy segítsünk egymásnak, mert akkor minden álmunk valóra válhat.

Gulácsi Tamás (Fotó:moriczszinhaz.hu)

A Szibériai csárdásban általa játszott Minyó Attila az I. világháború idején Oroszországban hadifogoly. A béke időszakában kellékes volt, de mindenkinek azt hazudja, hogy színész, s ezt el is hiszik neki. Női szerepeket már játszott korábban, ezért ő alakítja Szilviát, amikor a fogva tartók parancsnokának tervei nyomán előadják a Csárdáskirálynőt a férfi hadifoglyok, a jobb élet reményében. Mint Tamás elmondta, mivel egy amatőr színészt játszik, akinek mindössze két mondata és egy dala van „nőként”, nem olyan nagy a kihívás számára, de azért érdekes a feladat. A Főfőnökben Ravnt alakítja, egy számítógépes vállalkozás tulajdonosát, aki gyáva ember, mert kitalál egy Főfőnököt, akinek a nevében folyamatosan döntéseket hoz. Azért teszi ezt, hogy őt nagyon szeressék a munkatársai, s minden rossz cselekedetet rá tudjon kenni a fiktív személyre. Eljön azonban egy pont, amikor hús-vér formában meg kell őt jeleníteni, ezért felfogad egy színészt, akit Horváth László Attila játszik. Egy szerencsétlen pillanatban azonban meglátják Kristoffert a munkatársak, így kénytelen bemutatni nekik Főfőnökként, s ettől kezdve elindul a lavina…


Kapcsolódó Cikkek