EUR: 345,51 Ft
CHF: 321,37 Ft
2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Egyéb Pécs

Gyakorolták a mentést

A pécsiek csak ritkán lehetnek olyan mentési gyakorlatnak szemtanúi, ahol szó szerint tűz, víz és helikopter is egy helyen van. Most a belvárosban olyan balesetet modelleztek, amelyben egy tartálykocsi frontálisan ütközött egy helyi járatú busszal.

A földön sérültek feküdtek, az utasok pedig a buszon ragadtak. A helyszínre rengeteg rendőr-, mentő- és tűzoltóautó érkezett, sőt még a mentőhelikoptert is riasztották. Minderre azért volt szükség, hogy az egyes rendvédelmi és társszervek együttműködését gyakorolják, hiszen egy éles helyzetben a gyorsaság és pontosság életet menthet. A nagyszabású, bemutató jellegű mentési gyakorlatot a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara szervezte a Pécsi Sürgősségi Napok keretében.

Ez egy olyan szimulációs gyakorlat része volt, amit nem sűrűn rendeznek a városban, mégis nagyon fontos (Fotó: Németh Kriszta)

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.