EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 07., vasárnap
Róbert

Extra

Halálra éheztetett gyöngyösi kislány: összesen 33 évre ítélték a szülőket

Noha az édesanyát 18, élettársát pedig 15 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság, egyik szülő sem tartja magát bűnösnek a halálra éheztetett gyöngyösi kislány, Kiara halálában, aki másfél évesen, mindössze három és fél kilósan hunyt el.

Továbbra sem érzi bűnösnek magát a tragikus sorsú Kiara édesanyja, az apa, K. Gusztáv pedig tagadja, hogy lányát halálra éheztették volna, a bíró az ítélet indoklásában azonban kifejtette, hogy a szülők semmit nem tettek annak elkerüléséért, hogy kislányuk éhen  haljon. A nagy port kavart ügyben tegnap született ítélet: az anyát 18, az apát 15 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság, a közügyektől pedig mindkettejüket további 10 évre eltiltották. A szülők a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhatnak legkorábban. Az édesanya, J. Médea megalapozatlannak tartotta a vádat és kérte, hogy gondatlanságból elkövetett emberölésért, és ne a súlyosabb megítélés alá eső, különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölésért vonják felelősségre.


– Kiegyensúlyozott, szeretetteljes életet akartunk a lányainknak. Nem éheztettük Kiarát, beteg volt, ahogy korábban a nővére, Kincső is – mondta könnyeit törölgetve az édesanya. – Az orvos is biztatott, hogy Kincsőhöz hasonlóan ő is meggyógyul. Kiara állandóan mosolygott. Aki éhes, az nem mosolyog, hanem sír. Nem láttuk súlyosnak az állapotát, hiszen sokat játszott, gőgicsélt.

Az apa, Gusztáv szintén tagadta az éheztetés vádját. – Két gyereket neveltem fel, soha szabálysértést, bűncselekményt nem követtem el. Mindig volt ennivaló otthon, nem éheztettük a kislányunkat. Aki ilyet tesz, az nem normális. Az volt az álmom, hogy vidéken telepszünk le, ott neveljük majd a kislányainkat – mondta az apa, aki a Lokál információja szerint felmentő ítélet esetén azt tervezte, exhumáltatja kislánya holttestét, hogy a Mátrában, egy csendes sírkertben helyezze örök nyugalomra. A tragikus sorsú Kiara jelenleg Gyöngyös mellett, egy kis falu temetőjében nyugszik.


 

 

Fotó: Police.hu

Fotó: Police.hu

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek