2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Külföld

Három állatkínzót vettek őrizetbe az Egyesült Államokban

Saját magukra hívtak rendőrt az állatkínzók, majd tagadták, hogy bármi közük lenne a az embertelen körülmények között tartott kutyához.

A rhode island-i állatvédők szerint a rendőrség munkatársai három személyt vettek őrizetbe állatkínzás gyanúja miatt Central Falls-ban.


A rendőrség szerint a 22 éves Ciara Pabon, barátja Jomar Gonzalez és az apja Juan Gonzalez beismerték, hogy ők kellett volna neveljék a kutyát, és azt is elismerték, hogy tisztában voltak azzal, hogy rossz körülményeket biztosítottak az állatoknak.

A Treasure (Kincs) névre hallgató kiskutyát egy hete találták meg egy udvarban. Az állatvédők szerint hatalmas tumorai voltak, a fogai is tönkrementek és a bundája is meg volt tépázva. A rendőröket maga Pabon hívta ki, azzal, hogy egy ismeretlen kutya van az udvarán, és amikor a járőrök kiérkeztek a helyszínre tagadta, hogy bármi köze lenne a jószághoz.


Fotó: Facebook

 

A város állategészségügyi nyomozói azonnal vizsgálódni kezdtek, akik kiderítették, hogy az állat abban a kertben élt, ahol megtalálták.

– Közös munkát folytattunk az állatvédőkkel és a rendőrséggel, így derítettük ki, hogy pontosan mi is történt. Most már Rhode Island igazságügyén múlik, hogy a tetteseket felelősségre vonják – nyilatkozta Joe Warzycha nyomozó.

Egyik gyanúsított sem tudott egyértelmű magyarázatot adni arra, hogy miért nem törődtek a kutyával. Állatkínzás miatt indítottak eljárást ellenük, illetve Jomar Gonzalez és Pabon még azért is felelhet, mert szándékosan félrevezették a hatóságokat, és akadályozták a nyomozást.

Treasure most az állatvédőknél van és képzett állatorvosok vigyáznak rá.

 

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Kövessen minket a Facebookon: https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkeink:

Kapcsolódó Cikkek