2020. június 01., hétfő
Tünde

Extra

Harsányi Levente: Apu a halála után is velem van

Máig szenved édesapja hiányától Harsányi Levente, aki a veszteség ellenére azt érzi, továbbra is jelen van az életében imádott apukája, aki most igazán büszke lehet odafenn, ugyanis a tévés a napokban egy rákbeteg kisfiún segített. 

Hat éve, hogy az MTVA műsorvezetője, Harsányi Levente elveszítette imádott édesapját. A tragédián a mai napig nem sikerült túltennie magát, de igyekszik elfogadni a megváltoztathatatlant és hisz benne, hogy édesapja azóta is nyomon követi az életét.


– Amikor apu meghalt, azt éreztem, mindennek vége. Borzasztó nagy fájdalom ez. Két olyan pillanat van, amikor az ember érzi, hogy felnőtt: az egyik a gyermeke születése, majd a saját szülőjének elvesztése. Aztán persze lassan rájövünk, hogy az élet megy tovább. De szerintem egy ilyen veszteségen sosem teszi túl magát az ember, inkább csak megszokni lehet, hogy valaki nincs többé – kezdett élete legnagyobb fájdalmáról mesélni a műsorvezető, aki hisz benne, hogy édesapja most is látja őt.

– Nagyon sokszor érzem, mennyire jó lenne, ha még itt lenne és válaszolna a kérdéseimre. Hiányoznak a tanácsai. De közben ez mind azt jelenti, hogy itt van, jelen van, figyel és követi az életemet a mai napig – folytatta a tévés, akit nagyon bánt, hogy második gyermekét már nem ismerhette az apukája.


– Apu legnagyobb szívfájdalma az volt, hogy visszanézve több száz évre a családfát, kislány nem született a Harsányi-ágon. És most már igen. Hiszek benne, hogy látja – tette hozzá Levente, aki szülőként a beteg gyerekek sorsát különösen a szívén viseli. A rákbeteg Ferike édesanyja nemrég segítséget kért Leventétől és a Petőfi rádió Talpra, magyar! című műsorának csapatától ahhoz, hogy be tudjanak rendezni egy steril szobát az otthonukban, és gyermekük a kezelés után megfelelő körülmények között lehessen.

– A Duna televízión láttam a CBA kampányát, és megkérdeztem tőlük, tudnának-e segíteni egy kisfiún, mire másnapra pozitív válasz jött. Fodor Attila, az üzletlánc kommunikációs igazgatója közölte a jó hírt: biztosítják Ferike bútorait – kezdte a szívmelengető történetet a műsorvezető, aki nélkül mindez nem valósulhatott volna meg.

– Csak egy kapocs voltam egy jó ügyben. Nagyon fontosnak tartom, hogy ismert emberként törekedjünk arra, hogy segítsünk, és nem feltétlen pénzzel. Egy kis energia, egy-két telefon, és lehet, hogy másnak esélyt adunk egy jobb életre – mondta a Lokálnak Levi, akit szülei is segítőkészségre neveltek, de gyermekei születése változtatott legjobban a gondolkodásán.

– Amióta gyerekeim vannak, egyszerűen úgy érzem, kell és jólesik segíteni. Sosem szabad elfelejteni, hogy bármikor fordulhat a kocka és nekünk is szükségünk lehet jóindulatra. Szerintem segíteni nagyon menő dolog. És a gyerekeknek is fontos a jó szülői példa, ha látják a segítségnyújtást, beléjük ivódik – tette hozzá a tévés.

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek