2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Győr

Hatalmas elismerést kapott a Lurkó Alapítvány

Jóleső visszajelzést kapott munkájáról a győri Lurkó Alapítvány a Gyermekorvos Konferencián: átvehették a Heim Pál-emlékérmet, ami lélekben is tovább erősítette az önkénteseket.

Véradást szervezett a Vöröskereszt és a Győr+ Média, ahol Zajovicsné Vizer Bernadett, a győri Petz Kórház gyermekosztálya javára létrehozott Lurkó Alapítvány kuratóriumi elnöke is tiszteletét tette. A véradás nagyköveteként egy olyan ügy mellé állt, amely mindenkinek érdeke és az egész emberiség számára fontos. Vérre ugyanis mindig szükség van, nem lehet belőle sohasem elég.


Az oklevél, melyben indokolják a döntést, miért is a győri Lurkó Alapítványt ismerték el Heim Pál emlékéremmel
Fotó: Marcali Gábor

– Természetesen azonnal igent mondtam, amikor megkerestek ezzel a felkéréssel – kezdte a mindig mosolygós Betti. – Nagykövetnek lenni egy ilyen cél érdekében megtisztelő feladat, s saját tapasztalatból is tudom, hogy milyen fontos, hogy megfelelő vérmennyiség legyen készleten: mind a három műtétemnél kaptam én is belőle. A feladatom, hogy véradókat toborozzak, büszke vagyok, hogy a segítségünkkel már harmincnyolcan döntöttek úgy, segítenek. Van köztük olyan szülő, aki ismeri a Lurkó Alapítvány munkáját, olyan, akinek foglalkoztunk a gyermekével, sőt olyan is, akinek éppen kórházban volt a gyereke. Örülök, hogy sokan első véradókként nyújtották a karjukat – fogalmazott Vizer Bernadett.

A Lurkó Alapítvány munkáját már nem kell bemutatni a győrieknek, mindenki ismeri és elismeri őket. Áldozatos, fáradtságot nem ismerő önkéntesek dolgoznak mindennap azért, hogy a kórházban töltött napok, hetek vagy éppen hónapok egy kicsit elviselhetőbbek legyenek a beteg kisgyermekeknek. Országosan is jegyzik az alapítványt, nemrég pedig rangos szakmai elismerést nyújtottak át Zajovicsné Vizer Bernadettnek a Magyar Gyermekorvosok Társaságának ünnepi tudományos gyűlésén. A Heim Pál-emlékérmet azért kapta meg a Lurkó Alapítvány, mert a beteg gyermekek érdekében tartósan és eredményesen nyújt társadalmi tevékenységet. Egyfajta köszönet és megerősítés tehát ez azoknak, akik szívvel és lélekkel, szabadidejükben segítenek a kis betegeknek.


Zajovicsné Vizer Bernadett a Heim Pál-emlékéremmel
Fotó: Marcali Gábor

– Hatalmas megtiszteltetés ez a szakmai elismerés, amelyet a kuratórium döntése alapján kapott meg a Lurkó Alapítvány. Rajtunk kívül másokat is díjaztak, de győriek csak mi voltunk. Hihetetlen öröm és lelki töltés ez az emlékérem! Mi önkéntesek vagyunk, a szívünket adjuk át a gyermekeknek és nekünk is nagy segítség, ha felénk is hasonló lelkülettel fordulnak. Ezért is volt nagyszerű érzés átvenni ezt a csodás ajándékot és utána elmondani minden munkatársamnak. Nehéz erről beszélni meghatottság nélkül, de nagyon köszönöm, köszönjük mindenkinek! – zárta Betti.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.