2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Pécs

Hatalmasat bulizott a város

Bár sok helyen már véget ért a nyár, Pécsett most indult a pörgés igazán. Megérkeztek az egyetemisták, ezzel együtt pedig az egész város átalakult. 

A Pécsi Napok tíz napon keresztül tartotta lázban a helyieket, emellett pedig megrendezték – az országban először – a tanulók fesztiválját, ahol több mint félszáz szervezet 100 programmal várta a tudomány iránt érdeklődőket. A tanulók fesztiváljának apropóját az adta, hogy Pécs elnyerte az UNESCO Global City Award, azaz a „Tanuló Város” díját. A legnagyobb bulit a Pécs City Karnevál hozta, ahol több mint ezer egyetemista vonult végig a történelmi belváros utcáin jelmezben.

A Pécs City Karnevál már öt éve hozza el a riói hangulatot a városba (Fotó: Németh Kriszta)

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.