EUR: 345,38 Ft
CHF: 321,24 Ft
2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Egyéb Szolnok

Hatezren tettek a “szemétség” ellen

Ismét nem voltak restek azok a megyei önkéntesek, akik három napon át gyűjtötték a hulladékot a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció keretében.

Nagy István, az agrártárca államtitkára a program népszerűségéről szólva kiemelte: hat évvel ezelőtt még csak 30 ezren vettek részt a TeSzedd! mozgalomban, idén pedig szinte minden második településen alakultak csoportok. Országszerte több mint 1700 ponton szedték a szemetet az önkéntesek, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 74 helyszínen 6100-an húztak kesztyűt, majd ragadtak lapátot, villát, zsákot.


Szolnokon az önkormányzat „akciócsoportja” például a Jubileum tér és a Jósika út környékét vette célba. A hivatali alkalmazottak irodájuk biztos rejtekéből kimozdulva szemetet szedtek, gyomot irtottak és cserjét ritkítottak. Ezzel egy időben a megyei kormányhivatal emberei a Tisza–Zagyva torkolatához rajzottak ki, hogy az adminisztrációs tevékenység helyett ez alkalommal a két kezük munkájával tegyenek valamit szűkebb hazájukért.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.