EUR: 348,40 Ft
CHF: 325,32 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Szolnok

Hétköznapi hősöket ismertek el a hortobágyi tűz kapcsán

Az augusztus eleji, hortobágyi tűz oltásakor végzett munkáért adott át elismeréseket az országos katasztrófavédelmi főigazgató.

A Hortobágyi Nemzeti Park területén augusztus harmadikán keletkezett nagy kiterjedésű tűz, a lángok nagyjából ezer hektáron pusztítottak, nádas, kaszáló és alacsony füves vegetáció égett. Az oltást nehezítette a terület nagysága, az oltóvíz hiánya, valamint az erős szél. A kárfelszámolás során tűzoltók és civilek megfeszített munkát végeztek.


A tűzoltás során tanúsított kimagasló helytállása elismeréséül dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere, dr. Góra Zoltán vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója javaslatára a Rendkívüli Helytállásért Érdemjel arany fokozatát adományozta Dajka Attila őrnagynak, a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázis, Végrehajtó Alegységek, Szállítóhelikopter Zászlóalj zászlóaljparancsnok-helyettesének és Finta Zoltán zászlósnak, a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázis, Logisztikai Alegységek, Repülőműszaki Zászlóalj, Szállítóhelikopter Üzembentartó Század fegyver-üzembentartó ellenőrének.

A belügyminiszter ugyanilyen elismerésben részesítette Gál Lajost, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Nagykunsági-tájegység tájegységvezetőjét, illetve Hoffmann Károlyt, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrkerületvezetőjét. A Rendkívüli Helytállásért Érdemjel arany fokozatát vehette át Kovács Krisztián tűzoltó alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője és K. Nagy Róbert tűzoltó őrnagy, a tiszafüredi hivatásos tűzoltó-parancsnokság megbízott parancsnokhelyettese is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.