2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Belföld

Hidvéghi: Ugyanazok a “levitézlett” politikusok lökdösődnek

A Fidesz szerint a baloldalon ma ugyanazok osztozkodnak, akik egyszer már tönkre tették az országot és ha újra lehetőséget kapnának, ismét tönkre tennék.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: már megint ugyanazok a “levitézlett” politikusok lökdösődnek, tülekednek a színpadon, veszekednek, osztozkodnak a még meg sem szerzett hatalmi pozíciókon, a különböző listás helyeken.


Botka László ugyanolyan szocialista jelölt, mint az elődei, bár szívesen tenne úgy, mintha nem lenne köze az elmúlt időszak politikájához, de 20 éve része az MSZP vezetésének és politikájának, s ugyanott folytatná, ahol Gyurcsány Ferenc abbahagyta – mondta. Felidézte, hogy a két politikus együtt szavazott meg minden olyan megszorítást, minden olyan intézkedést, amely ártott a magyar embereknek, nehéz helyzetbe hozta a magyarokat, a munkából élőket és a nyugdíjasokat.

Kifejtette: ugyanez igaz Gyurcsány Ferencre, akinek neve egész korszakot fémjelez, és a Bajnai-stábra, a liberálisokra és az egész “leszerepelt csapatra”.


Ők ugyanazok a szereplők, akik amikor kormányon voltak, gyakorlatilag romlásba döntötték az országot, elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, a közalkalmazottaktól egyhavi bért, duplájára emelték az élelmiszer áfáját, elvették a családi adókedvezményt, az otthonteremtési kedvezményeket. Emellett magyar családok százezrei kerültek a devizahitelek csapdájába, bevezették a vizitdíjat, a kórházi napidíjat, a tandíjat, háromszorosára emelték a gáz árát, meg akarták adóztatni a családi pótlékot és a nyugdíjat, bevezették az ingatlanadót – sorolta.

Ugyanazok osztozkodnak, akik egyszer már az országot tönkre tennék, és ha lehetőséget kapnának megint tönkre tennék, s bevándorlók tömegeit engednék az országba külföldi nyomásra – összegzett a kormánypárti politikus.

Kérdésre a Jobbik plakátjainak eltávolításáról azt mondta: az ellenzéki párt titkolja mit, mennyiért és milyen feltételekkel kapott Simicska Lajostól. Ez nyilvánvalóan felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját – közölte.

A törvények mindenkire vonatkoznak, a Jobbikra és Simicska Lajosra is, ezeket be kell tartani – jelentette ki, hozzátéve: egyre nehezebb helyzetbe került a Jobbik politikailag, és össze-vissza csapkod.

A Jobbik nem üzleti vállalkozás, hanem politikai párt, nem titkolózhat – hangoztatta Hidvéghi Balázs.

Kitért arra is: a kormányhivatalok válaszoltak a felmerült kérdésekre, s jelezték: tiltott pártfinanszírozás gyanúja, a szükséges adatszolgáltatás elmaradása miatt léptek fel. A Fideszt és minden jogkövető állampolgárt jogosan zavarja, ha valaki a pártfinanszírozásról szóló törvényt ki akarja játszani – jegyezte meg egy további felvetésre.

Az ukrán oktatási törvényre vonatkozó kérdésre úgy reagált: a helyzetet figyelemmel követik, s ahogy minden határon túli magyar fontos számukra, úgy a kárpátaljai magyarság is, és ha szükséges, elképzelhető olyan támogatási program, ami róluk gondoskodik. A cél, hogy a teljes oktatási szektorban és teljes időtartamban a magyar oktatás meg tudjon maradni – mutatott rá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek