EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Extra

Hintabaleset: Krisztofer túl van az életveszélyen

„Karácsonyra talán hazajön a fiam, nekünk ez lesz a legszebb ajándék” – nyilatkozta a Lokálnak a várpalotai hintabaleset legsúlyosabb sérültje, Krisztofer édesanyja. A kamasz már túl van az életveszélyen, Győrből szirénázó mentő vitte a veszprémi kórház baleseti sebészetére.

Lassan felsóhajthat a várpalotai hintabaleset legsúlyosabb sérültjének családja. Mint azt a Lokál megírta, augusztus utolsó hétvégéjén Krisztofer (18) az édesanyjával és a húgával ült azon a hintán, amelyiknek az egyik karja üzem közben tőből letört. A fiú fejjel az útra zuhant, életéért hetekig küzdöttek a győri kórház orvosai.


– Krisztofer már jobban van, rendben van a keringése és a légzése is – újságolta a Lokálnak a kamasz édesanyja, Diána. – Győrből tegnap átszállították a veszprémi kórház baleseti sebészetére. Amint megerősödik, Budapestre viszik az Országos Rehabilitációs Intézetbe, ahol valószínűleg mindent újra kell majd tanulnia. Ha arra kérem, hogy mozdítsa meg a lábát vagy a kezét, nekem mindig szót fogad. Tudom, hosszú út vezet még a kisfiam gyógyulásáig, de abban reménykedem, karácsonyra talán hazajön, és együtt ünnepelhet a család. Nekem ez lesz a legszebb ajándék.

Krisztofert hét testvére várja haza, közülük a legkisebb a kétéves Benjamin, a legidősebb a 17 éves Szintia.


– Örülök, hogy a bátyám jobban van és anya végre hazajöhetett – mondta boldog mosollyal a 15 éves Tímea. – Amíg anya távol volt, a tanulás mellett a nővéremmel, Szintiával vezettük a háztartást, igyekeztünk a gyerekekről jól gondoskodni. Korábban nagyon nehéz sorsunk volt, az édesapánk alkoholista volt, gyakran vert minket. Ezért a három nagyobb testvérem intézetbe került, engem és a két kistestvéremet pedig nevelőszülőkhöz adtak. Négy évig voltunk ott, amikor a nevelőapám molesztálni kezdett.

Szerencsére anyu megismerte a mostani apukánkat és összeházasodtak. Utána magukhoz vettek minket, újra egy család lehettünk. Úgy éreztük, már kezd minden rendbe jönni, amikor Krisztoferrel megtörtént a baj. Remélem, a bátyám teljesen felépül, és vele együtt visszatér a napsütés a családunkba.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A biztonság az első, irány belföld!

  A biztonság az első, irány belföld!

  A koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerültek a hazai vendéglátók, szállásadók, de hamar talpra állhatnak, és már a nyáron utolérhetik magukat – mondta a Lokálnak Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

 • Rózsika néni jó példát mutat

  Rózsika néni jó példát mutat

  A koronavírus mindannyiunk életét fenekestül felforgatta. Így van ezzel a 72 éves Rózsika néni is, aki példát mutat az időseknek. Betartja a szabályokat, az otthonában is rendszeresen táncol és tornázik.

 • Új munkát kerestek a magyar sztárok

  Új munkát kerestek a magyar sztárok

  A járvány miatt már több, mint két hónapja bezártak a színházak és elhalasztották a koncerteket. Néhány magyar színész és zenész ezért új munkahely után nézett.