EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Veszprém

Idén is a feljutásért rohamoznak kosarasaink

Az újjászervezett második vonalban is a feljutásért küzd a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata, melynek otthona, a Vetési gimnázium sportcsarnoka új talajt kapott.

Az újrapadlózott csarnokban tartott sajtótájékoztatón Naményi Miklós, a klub első embere örömmel jelentette be, hogy újabb egy évvel meghosszabbították szponzorációs szerződésüket a névadó szponzorral, a HOYA lencsegyártó céggel. A vállalat képviseletében Bácskai László kereskedelmi igazgató leszögezte: töretlenül hisznek abban, hogy az együttes elérheti célját, s feljuthat az élvonalba. – Hosszú távra tervezünk a kosarasokkal. Amennyiben kiharcolja a feljutást a gárda, készen állunk megemelni a támogatás összegét – tette hozzá.


Naményi Miklós a bajnoki címet jelölte ki célnak (fotó: Kovács Bálint)

Hegedűs Gergely több mint tízéves kitérő után tért vissza a királynék városába. A rutinos játékos hangsúlyozta, nem levezetni tért haza, élvonalbeli tervei vannak régi-új együttesével. Kovács Soma, a gárda másik új szerzeménye is csatlakozott mondandójában a játékostárshoz. Kiemelte: olyan klubhoz szeretett volna igazolni, amely esélyes a feljutásra. Ezen egyesületek ajánlatai közül pedig a bakonyiaké emelkedett ki.

Rajtuk kívül még két fiatal tehetséggel is erősített a gárda: Pável Dániel a TF Budapesttől, Lógár Bence pedig Zalaegerszegről érkezett. Schéda Martin Hódmezővásárhelyről jön, ő hosszabb sérülése után építené fel magát Mérész Csaba alakulatában.


Bemutatkoztak a klub új játékosai (fotó: Kovács Bálint)

– A cél továbbra is az arany, bajnokságot szeretnénk nyerni – erősítette meg a csapat célkitűzését a klubvezető újságírói kérdésre.

Mérész Csaba, a gárda vezetőedzője szerint nehéz megjósolni az átszervezett bajnokság erőviszonyait. – Gyorsabb játékot várok magunktól, az előző idényben nem feltétlenül voltam elégedett a sebességünkkel. Emellett meg kell tartanunk a stabil védekezésünket. A tizennégy csapatos országos divízió több utazást s keményebb erőpróbát ígér. Itt már nem lesz könnyű mérkőzésünk. Úgy vélem, ezzel a lépéssel nagyon közel került a bajnokság színvonala az élvonal alsóházához – összegzett.

Baumgartner Lajos avatta fel az új parkettát (fotó: Kovács Bálint)

Ezt követően Baumgartner Lajos önkormányzati képviselő kosárdobással avatta fel a Vetési gimnázium felújított talaját. A képviselőtől megtudtuk, a fejlesztés mintegy 17 millió forintból valósult meg, melynek harminc százalékát fedezte a város. Naményi Miklós hozzátette, két mobil lelátó telepítését tervezik a közeljövőben. Ideális esetben késő ősszel már 900 férőhelyesre bővíthetik a Vetési gimnázium sportcsarnokát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.