EUR: 348,18 Ft
CHF: 325,07 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Szeged

Ifj. Lomnici Zoltán: A magyarok nem akarnak Majdant

A SZEGEDma Klub vendégeként nemrég Szegeden járt ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint az utcahosszal vezető Fidesz–KNDP pártszövetség helyzete stabil, a Jobbik skizoid állapotba került, és a magyarok normálisabb baloldalt érdemelnének.

Az alkotmányjogász szerint nem elképzelhetetlen, hogy őszre azt a taktikát választja a felmérések szerint komoly hátrányban lévő magyar ellenzék, hogy külföldi, netán belföldi erők zavarkeltésével próbál politikai sikert elérni.


– A Fehér Ház petíciós oldalán mintegy 150 ezer aláírás gyűlt össze azért, hogy nyilvánítsák Soros Györgyöt terroristának. Azzal érvelnek az aláírók, hogy Soros és követői Saul Alinsky közíró a radikálisoknak szóló szabályrendszerét akarják végrehajtani. Ez nem szól másról, mint hogy ha egy politikai elképzelés nem képes magának képviseletet szerezni a törvényhozásban, nem tud tiszta és legitim módon beavatkozni a politikába, akkor más, radikális eszközökkel kísérel meg magának hatalmat szerezni. A magyar viszonyok között is az a kérdés, hogy a balliberális oldal eljut-e addig a felismerésig, hogy az ellenzék erőtlen, és elsajátítják-e a radikálisok eszköztárát, nevezetesen hogy miként kell mozgósítani, tüntetéseket és zavargásokat kelteni a hatalom megdöntéséhez. A végcél ugyanis hatalomhoz juttatni olyan erőket, amelyek önmagukban nem olyan erősek, hogy bejussanak a parlamentbe – fejtette ki ifj. Lomnici Zoltán.

Lomnici Zoltán szerint kérdés, hogy radikalizálódik-e az erőtlen balliberális ellenzék

Hozzátette, figyelembe kell venni ugyanakkor, hogy minden ország más, a magyarok nem akarnak Majdan-vérengzést, ukrán vagy egyiptomi típusú válságot, erőszakot. – Alkotmányjogászként annak a pártján vagyok, hogy legitim választások legyenek Magyarországon. Ne az legyen a kérdés, hogy ki tud nagyobb külföldi tőkét szerezni és annak felhasználásával minél nagyobb zavart kelteni az utcákon, hanem nyerjen a rátermettebb tisztán a választásokon.


Dörner György érkezik

A SZEGEDma Klub következő estjét szeptember 20-án (szerdán) 18 órakor rendezik a Bistorantban (Szeged, Kelemen u. 7.), a vendég Dörner György érdemes és kiváló művész lesz. A belépés ingyenes.

Az ellenzék helyzetét értékelve a szakember úgy fogalmazott, a Jobbik színeváltozása követhetetlen folyamat, képtelenség a pártot besorolni, hiszen a „cigánybűnözéstől, a zsidó közösségek megbélyegzésétől és az uniós zászló égetésétől indulva a cuki kiskutyákon és egyéb bulvárhíreken, illetve a béruniónak nevezett blöffön keresztül egyfajta skizoid állapotba került”, most például úgy tűnik, Brüsszel oldalán áll. Az MSZP részéről pedig azt látja a legnagyobb baklövésnek, hogy nem tekintették valódi tényezőnek Gyurcsány Ferencet, akit nemhogy gyengítettek az ellene indított támadásokkal, de még meg is erősítettek.

– A politikailag káros melldöngetéssel azt érték el, hogy összezavarták a baloldali szavazókat, akik egyébként megérdemelnének egy tisztességes pártot. Igenis minden országban ki kell szolgálni a baloldali szavazókat is! Hogyan lehet azonban egy olyan politikai közösséget komolyan venni, amelynek tagjai minimum hét éve csak és kizárólag azzal vannak elfoglalva, hogy egymást nyírják, marják? – tette fel a költői kérdést.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.