2019. február 18., hétfő
Bernadett

Életmód

Ilyen a fitt munkahely

Az egészséges munkahelyek megteremtéséért dolgozik a Legfittebb Munkahely Program, amely személyre szabott tanácsokkal látja el a jelentkezőket, hogy miként tudnak egészséges munkahellyé válni. Az idei felmérésre szeptember 29-ig lehet jelentkezni a legfittebbmunkahely.hu oldalon.

Vannak árulkodó jelek, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy változtatni kell, hogy a munkatársak ne csak dolgozzanak a gépezetben, hanem hasznos és hatékony munkát végezzenek.


1. jel, ha csapat nem csattan ki az egészségtől

Ha többen dohányoznak, gyakran kávéznak és nem táplálkoznak megfelelően, fáradékonyak, stresszesek és általánosságban boldogtalanok a dolgozók, akkor ezt orvosolni lehet azzal, ha egy vállalat odafigyel az alkalmazottai egészségére, támogatja őket a dohányzásról való leszokásban, alkoholmentes közösségi eseményeket szervez, ahol a csapatépítés a lényeg és biztosítja a megfelelő, egészséges táplálkozás lehetőségét.


2. jel a stressz

Körültekintő munkaszervezéssel, a megfelelő prioritások felállításával csökkenteni lehet a stresszfaktorok számát. Egy tudatos és felelős vállalat lehetőséget biztosít az alkalmazottainak a feszültségek levezetésére, legyen az akár egy csocsóasztal, amivel napközben is ki lehet ereszteni a gőzt.

3. jel a sportolás hiánya

Ha az egyetlen mozgás, amit egy kolléga végez, a busz utáni futás, akkor gond van. A rendszeres testmozgás kulcskérdés és ebben jelentős szerepet vállalhat egy munkahely például közös mozgással, sportbérletekkel vagy házon belül elérhető sportolási lehetőségekkel is lehet motiválni a munkavállalókat.

4. jel, ha nem jut idő ebédre

Ha mindenki a gép előtt eszi meg az ebédjét, akkor azon változtatni kell. Az ebédszünet hiányának egy sor negatív vonzata van: túlterheltség, stressz és természetesen csökken az egészséges táplálkozás lehetősége is, mindez együtt pedig hatalmas egészségügyi kockázatot jelent. Fél óra szünet aranyat ér, mert hasznosabban és hatékonyabban tudjuk folytatni a munkát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bátran kijelenthetjük, hogy kifejezetten jól sikerült a Suzuki Vitara újragondolása. A tavaly 30. születésnapját ünneplő széria felújított változata még szinte tininek számít, hiszen hazánkban 2015-ben gördült le a szerelősorról az első frissített vonalvezetésű modell, amelyen a megjelenés mellett több újítás is dicséri a tervezők keze munkáját.

 • Urmai Gabriella: Jelena lányai

  Urmai Gabriella: Jelena lányai

  Az élettolvaj visszatért! Urmai Gabriella hősei ezúttal is hús-vér emberek, történeteiket egy izgalmas, vérfagyasztóan szép és misztikus nyomozás során tárja elénk az író, miközben lerántja a leplet a 12 holttest titkáról.

 • Mit együnk tél végén?

  Mit együnk tél végén?

  Amikor szezonálisan étkezünk, étrendünk összhangban van az évszakokkal, de persze ez nem azt jelenti, hogy csak itthon termesztett élelmiszereket együnk.