EUR: 344,63 Ft
CHF: 318,90 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Életmód

Ilyen a fitt munkahely

Az egészséges munkahelyek megteremtéséért dolgozik a Legfittebb Munkahely Program, amely személyre szabott tanácsokkal látja el a jelentkezőket, hogy miként tudnak egészséges munkahellyé válni. Az idei felmérésre szeptember 29-ig lehet jelentkezni a legfittebbmunkahely.hu oldalon.

Vannak árulkodó jelek, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy változtatni kell, hogy a munkatársak ne csak dolgozzanak a gépezetben, hanem hasznos és hatékony munkát végezzenek.


1. jel, ha csapat nem csattan ki az egészségtől

Ha többen dohányoznak, gyakran kávéznak és nem táplálkoznak megfelelően, fáradékonyak, stresszesek és általánosságban boldogtalanok a dolgozók, akkor ezt orvosolni lehet azzal, ha egy vállalat odafigyel az alkalmazottai egészségére, támogatja őket a dohányzásról való leszokásban, alkoholmentes közösségi eseményeket szervez, ahol a csapatépítés a lényeg és biztosítja a megfelelő, egészséges táplálkozás lehetőségét.


2. jel a stressz

Körültekintő munkaszervezéssel, a megfelelő prioritások felállításával csökkenteni lehet a stresszfaktorok számát. Egy tudatos és felelős vállalat lehetőséget biztosít az alkalmazottainak a feszültségek levezetésére, legyen az akár egy csocsóasztal, amivel napközben is ki lehet ereszteni a gőzt.

3. jel a sportolás hiánya

Ha az egyetlen mozgás, amit egy kolléga végez, a busz utáni futás, akkor gond van. A rendszeres testmozgás kulcskérdés és ebben jelentős szerepet vállalhat egy munkahely például közös mozgással, sportbérletekkel vagy házon belül elérhető sportolási lehetőségekkel is lehet motiválni a munkavállalókat.

4. jel, ha nem jut idő ebédre

Ha mindenki a gép előtt eszi meg az ebédjét, akkor azon változtatni kell. Az ebédszünet hiányának egy sor negatív vonzata van: túlterheltség, stressz és természetesen csökken az egészséges táplálkozás lehetősége is, mindez együtt pedig hatalmas egészségügyi kockázatot jelent. Fél óra szünet aranyat ér, mert hasznosabban és hatékonyabban tudjuk folytatni a munkát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az egészségmánia is betegség

  Az egészségmánia is betegség

  A túlzásba vitt vitaminok, táplálék-kiegészítők, a rengeteg edzés, orthorexia nervosa, ami gyakorlatilag egy evészavar-típus.

 • Dugóhúzó-praktikák

  Dugóhúzó-praktikák

  Bizonyára sokan kerültek már olyan helyzetbe, hogy nem volt megfelelő eszköz otthon és mégis ki kellett volna nyitni az üveget. A sörös üvegeknél megoldható, hogy az ajtó zárjába illesztik – féloldalasan a söröskupakot, és kis feszegetésre máris lepattan a fémkupak.

 • Ezek a kütyük hozzák lázba a nőket

  Ezek a kütyük hozzák lázba a nőket

  A nők napi szinten használják és keresik a praktikus megoldásokat a technikai újdonságok területén is, amelyeknél nem utolsó szempont, hogy az outfithez is passzoljon és stílusos legyen.