2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Zalaegerszeg

Irány az erdő!

Egy régi székely mondás szerint: „Egy fa kidől, messze hangzik, nő az erdő, ki hallja?” Az erdészek munkájából a társadalom csak a fakitermeléseket veszi észre, mert ezek nyomán látványosak a változások. Ilyen élmények alapján az erdészekről hiányos, egyoldalú kép alakult ki, amely a favágóval azonosítja az erdőben dolgozó szakembereket.

A fakitermeléseket követő nagyon fontos, de kevésbé feltűnő csemeteápolási és erdőnevelési munkák eredményei a kedvezőtlen megítélést szinte egyáltalán nem javítják. A fentiek jegyében  arra vállalkoznak, hogy egy egész napos program keretében mutassák be az erdőt és az erdőgazdálkodást az érdeklődők számára. A szervezők célja a tartalmas, értékes és egyben szórakoztató időtöltés biztosítása. Egyúttal remélik, hogy az erdészekről alkotott kép is javul egy kicsit.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.