EUR: 346,90 Ft
CHF: 325,09 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Nagykanizsa

Isten dicsőségéről

Folytatódnak a Reformáció 500 emlékév programjai Nagykanizsán. Szeptember második felében előbb koncertet, majd nagyszabású konferenciát rendeztek – tisztelegve a múlt előtt, megélve a jelent, s persze a jövőbe tekintve.

A Nyitott templomok napján a református templom dallal telt meg Nagykanizsa Város Vegyeskara és a református Csillagfény kórus közös hangversenyén. Az Erősségem és énekem az Úr című esten egymást váltva csendültek katolikus liturgikus szerzemények és protestáns énekek, amelyek közös jellemzője volt – ahogyan Hella Ferenc lelkipásztor megfogalmazta –, hogy valamennyi Isten dicsőségéről szólt.


A koncerten egymást követték a katolikus és protestáns szerzemények (Fotó: Gergely Szilárd)

Néhány nappal később a Pannon Egyetem helyi campusa és a református gyülekezet szervezett konferenciát, kapcsolatot teremtve a hit és a tudományok között, egyben bemutatva az egyház hajdani és mai útkereséseit. Az egész napos program egyik különlegessége volt, hogy három püspök – Varga László katolikus, Steinbach József református és Szemerei János evangélikus – is az előadók között volt. Gondolataikban közös elemként jelent meg, hogy valamennyien hangsúlyozták, egy, szent és egyetemes egyház van, amelynek részei a különböző felekezetek, és legyen szó katolikusokról vagy protestánsokról, összeköti őket Isten igéje.

A konferencián Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő beszámolt arról, hamarosan felkerül a hazai vallásturizmus térképére Nagykanizsa és tágabb térsége, Murafölde, hiszen felújítják a volt ferences kolostort, amelyben zarándokszállást alakítanak ki, és ezzel a város része lehet a Mária út mozgalomnak is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.