EUR: 316,86 Ft
CHF: 278,74 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Békéscsaba

Itthon is köszöntötték Bohus Ricsit

Szarvas Péter a Városházán fogadta Bohus Ricsit, a Békéscsabai Előre Úszó Klub versenyzőjét, hogy gratulálhasson a világbajnokságon elért fantasztikus eredményéhez és további sok sikert kívánjon neki pályafutásához.

A legtöbb békéscsabainak már nem kell bemutatni Bohus Ricsit, aki a vizes világbajnokságon fantasztikus úszásával bronzéremhez segítette a 4 x 100-as férfi gyorsváltót. A sportolót a napokban Szarvas Péter polgármesternek is volt lehetősége személyesen köszönteni, még mielőtt visszautazott Amerikába, ahol a tanulmányait folytatja.


Bohus Richárd, a Békéscsaba Előre Úszó Klub versenyzője, Szarvas Péter polgármester, Szarvas János edző
Fotó: Facebook

Az eseményen elsőként felidézték a résztvevők, hogyan is zajlott pontosan ez a verseny, majd Ricsi és békéscsabai edzője, Szarvas János beszéltek arról, ők hogyan élték át ezeket a pillanatokat. Szarvas Péter ezután arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy nagyon fontosak a Ricsihez hasonló sikeres békéscsabaiak, akikre valóban büszke lehet a lakosság, hiszen ő maga is azt tapasztalta, hogy a világbajnokság alatt nagyon sokan követték az úszó eredményeit, megmérettetéseit.

A polgármester közösségi oldalán így nyilatkozott: „Sportkedvelőként és egykori versenyúszóként is különösen jól esett személyesen gratulálni a rendkívül tehetséges és kitartó békéscsabai sportolónak, és átvenni Tőle a négy bronzérmes által aláírt ajándék sapkát!” Az is elhangzott a rendezvényen, hogy Ricsinek nem volt egyszerű útja, számos sérülésen, műtéten esett át, amíg idáig eljutott. Edzője szerint az egyik legnagyobb erőssége talán éppen az, hogy az ilyen akadályok után is képes felállni és ugyanolyan keményen és lelkesen úszni, mintha mi sem történt volna.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.