2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Miskolc

Játszani jó!

Különleges, viaszból készült alkotásokból nyílt kiállítás a múlt héten a Szabó Lőrinc Könyvtárban.

Játszani jó – mert játszani csak örömmel lehet. Juhászné Ceglédi Tünde, a Drogambulancia Alapítvány elnöke, a Miskolci Drogambulancia vezetője számára az alkotás is játék: a kikapcsolódás lehetősége, az öröm forrása. Ő azok közé tartozik, akik naponta megtapasztalják, milyen fontos feloldódni ebben az örömben – hiszen nemcsak a maga életét teszi szebbé vele, hanem tudatosan használja a munkájában is.


A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárában nyíló kiállításán két különböző technikával készült munkáit mutatja be. A paverpol új technika, olyan speciális anyag, ami ragasztó és keményítő hatással is rendelkezik, így alkalmas arra, hogy puha anyagokból, például textilből szobor készülhessen. A viaszfestés ősi módszerét viszont már az ókori egyiptomiak is alkalmazták, igaz, akkor még nem speciális vasalóval olvasztották és vitték fel az anyagot. A lényeg azonban ma is ugyanaz: a színekkel és a mozdulatokkal való kreatív játék.

Különleges alkotások a városi könyvtárban – fotó: Lokál

A Játszani jó! című kiállítást Soltész Ágnes nyugalmazott könyvtáros nyitotta meg a múlt hét csütörtökön, a Miskolci Egressy Béni–Erkel Ferenc növendékeinek közreműködésével. A tárlat október 27-éig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.