2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Egyéb Eger

Jobb elkerülni a belvárost

Az Eger önkormányzata által elnyert egymilliárd forintos, közterületi fejlesztésekre fordítható kormányzati forrásból első ütemben 22 területen újul meg út és járda. Már a felső kopóréteget terítik az Arany János utcai bölcsőde előtti bekötőútra, pénteken a Tittel Pál, jövő hét elején pedig az Olasz utca érintett szakaszának aszfaltozása következik. A szeptember 18-ával kezdődő héten megkezdődik a Tizeshonvéd és a Radnóti utcák felújítása.

Hétfőn elindult egy kiemelt jelentőségű fejlesztés: az egri, egymilliárdos infrastrukturális fejlesztési projekt keretében a teljes Almagyar utca, valamint a Kossuth utca Almagyar és Egészségház utca közötti szakasza megújul. A program a következőket tartalmazza: 400 méter útfelújítás, mindkét oldali járda felújítása, összesen 4000 négyzetméter aszfaltburkolattal, egy buszmegálló újjáépítése tartós, bazaltbeton-megoldással, a szükséges aknafedlapok szintbe emelése és szegélykövek javítása, a Kossuth utcai patakhíd vízszigetelésének cseréje és új járófelület kialakítása.


Az önkormányzati beruházási programhoz kapcsolódóan – alvállalkozó útján – a Heves Megyei Vízmű Zrt. is elvégzi a szükséges vezetékcseréket és más beavatkozásokat. Többek között egy még az 1920-as években lefektetett ivóvízvezetéket is kicserélnek majd a belvárosi szakaszon. A rekonstrukciót négy ütemre bontják, a teljes munkafolyamat várhatóan hat hetet vesz igénybe és decemberig tart.

1. ütem: Szarvas tér és Almagyar köz között; 2. ütem: Almagyar köz–Tinódi tér között; 3. ütem: Tinódi tér–Hibay Károly utca között; 4. ütem: Hibay Károly u. és Egészségház u. között.

Egy-egy vezetékcsere-ütem végéhez kapcsolódik majd az önkormányzati program keretében megrendelt, jelentős út- és járda felújítás.


A nyilakkal jelölt szakaszon lehet közlekedni a lezárás ideje alatt

A felbontással, vezetékcserével közvetlenül érintett terület a Szarvas téri körforgalomtól indulva az Almagyar utca teljes hossza, majd a Tinódi tértől indulva a Kossuth Lajos utca, egészen az Egészségház utcai kereszteződésig.

Láthatjuk tehát, hogy nem lesz egyszerű túlélni egy péntek délutánt Egerben kocsival – vagy akár egy sima hétköznap délutánt, amikor vége a melónak –, ami így is elég nehézkes, de a munkálatok miatt még bonyolultabbá válik a helyzet. Aki jót akar, válassza inkább a négysávos utakon való közlekedést vagy hagyja járművét parkolókban – ha talál – és gyalog közelítsen a belvárosba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.