EUR: 328,53 Ft
CHF: 298,60 Ft
2019. október 23., szerda
Gyöngyi

Extra

Keresi a veszélyt Stohl András

Életveszélyes mutatványra vállalkozott Stohl András a Pappa Pia forgatásán. A színész a film egyik motorcsónakos jelenetében kaszkadőr nélkül száguldozott a Dunán, ami kis híján súlyos balesetbe torkollott.

Megdöbbentő kulisszatitkot árult el a nyár legnagyobb magyar sikerének ígérkező Pappa Pia forgatásáról Stohl András. Az erkölcstelen maffiózót alakító Bucit motorcsónakversenyre hívják ki a Dunán a film főhősei, amire szívesen vállalkozik. András ragaszkodott hozzá, hogy maga vezethesse a motorcsónakot, ami igencsak meglepte a stáb tagjait.


– Teljes egészében én csináltam a jelenetet, ennek a kaszkadőrök nagyon nem örültek, mert ilyen helyzetben különösen féltenek mindenkit, hiszen a testi épségünk mellett a forgatás menetét is komolyan tudja befolyásolni egy-egy baleset. Végül belementek, de az alku szerint vezethettem a csónakot, de a legveszélyesebb farolást nem csinálhattam volna meg. Nos, ez nem így történt, mert még nem állt le a kamera, amikor megvolt a nagy fordulat, majd a gyors farolás. Nagyon nem örültek neki, mert könnyen megsérülhettünk volna a női főszereplő, Ostorházi Bernadett kaszkadőrével. Most utólag bevallhatom, hogy tényleg nagyon rizikós volt, mert a farolásnál olyan szögben rántották meg a hajót a hullámok, hogy kis híján kiszakadt a karom a helyéről. A végeredmény azonban magáért beszélt és hamarabb sikerült befejeznünk a felvételeket – osztotta meg a Lokállal az esetet Stohl.

A veszélyes kalandokat mindig is szerette a színész, korábbi filmjeiben is számos kaszkadőrjelenetet maga csinált. Sokan viszont azt gondolnák, hogy egy 50 éves, négygyerekes családapa már nem vállalkozik ilyen típusú hajmeresztő mutatványokra. Andrást azonban nem ilyen fából faragták, korát meghazudtoló lendülettel keresi az új kihívásokat


– Amíg fizikailag alkalmas vagyok rá, addig nem is szeretnék kaszkadőrt használni a vásznon. Ilyenkor félreteszem az életem és csak a munkára összpontosítok: ilyenkor nem számít, hogy apa vagy pár vagyok. Persze miután elmeséltem otthon a motorcsónakos esetet, kaptam fejmosást a szeretteimtől, mert féltenek, de ez így normális. Olyan vagyok, mint egy rossz gyerek. Lehet, hogy kezdek kiöregedni a hősszerelmes szerepekből, azonban nagy mázli, ha olyan hálás karakterek találnak meg, mint Wizy szerepe a Pappa Piában. Sokszor unalmas szerelmesnek lenni a vásznon, viszont a gonoszkodó, már-már ripacs karakterekre előszeretettel emlékeznek a mozinézők – osztotta meg lapunkkal Buci.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek