EUR: 343,63 Ft
CHF: 316,64 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Dunaújváros

Két történet, egy színdarab

A Bartók Kamaraszínház tánctagozatának első bemutatóját láthatják szeptember 29-én hét órától a stúdióteremben. A Négy Évszak – A falka című darab koreográfusa Heincz Albert, a színház táncosa, valamint a tánctagozat vezetője, Vári Bertalan. 

Két külön „történet”, amely egybeolvad: a Bartók Kamaraszínház táncosai az első idei bemutatóra készülnek. A darab két felvonásra oszlik: a Négy Évszak című első rész, mint azt a címe is mutatja, Vivaldi művére épül. A négy évszak az emberi élet négy szakaszát mutatja be: a gyermekkort, az ifjúkort, a felnőttkort és az időskort. A darabot Heincz Albert, a Bartók táncosa álmodta színpadra.


Az első táncszínházi bemutatóra készülnek a Bartókban
(fotó: Bartók Kamaraszínház)

A falka című második felvonás a zárt csoportokban önkéntelenül is kialakuló alá-fölé rendeltségi viszonyokat, hierarchikus rendszert mutatja be, ezzel együtt pedig a stúdióterem „szűk”, zárt terét használva próbálja bevonni a nézőt a cselekménybe és közelebb hozni a táncszínház „nyelvezetét” az érdeklődőkhöz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.