EUR: 348,17 Ft
CHF: 326,85 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Békéscsaba

Kézisek az állatokért

Az Előre NKSE számos jótékonysági akciót bonyolított már le ebben az évben. Most a megfelelő állattartásra kívánták felhívni a figyelmet.

A Békéscsabai Előre Női Kézilabda SE 2017 januárjában indította útjára „Szurkolj, segíts!” címmel jótékonysági akciósorozatát, amelynek keretében a szurkolók és támogató partnerek bevonásával meleg ruhadarabok gyűjtésére, véradásra és játékgyűjtésre is sor került. Az akciósorozat a 2017/2018-as bajnoki idényben is folytatódik, a klub a most rajtoló szezonban is szeretne társadalmilag fontos kezdeményezések részese lenni.


Az új bajnokság első eseményeként az egyesület a szeptember 16-án megrendezett Békéscsaba–Dunaújváros női bajnoki kézilabda-mérkőzés kapcsán csatlakozott a „Szurkolók az állatokért” közösséghez, ezáltal is felhívva a figyelmet az állatok biztonságos és megfelelő tartására. A klub több akcióval is készült, például a jegyek eladásából származó bevétel egy részét felajánlották a nemes cél érdekében, emellett adománygyűjtésre, fényképtárlatra, jótékonysági árverésre is sor került, így minden segítő szándékú sportbarát megtalálhatta a módját, hogyan segítheti a házi kedvenceket. A nagyszabású akciósorozat teljes bevétele a Békés megyei állatbarátok munkáját fogja segíteni.

Az adománygyűjtéssel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón Herczeg Tamás, az egyesület tagja és Békéscsaba szociális tanácsnoka kiemelte, hogy ha a sportolók és a szurkolók odaállnak egy nemes ügy mellé, akkor szinte garantált a siker, óriási szerepük lehet egy-egy cél elérésében. Természetesen vannak még ötleteik, hogy milyen területeken hogyan tudnának segíteni, úgyhogy még ebben az évben több akció is várható.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.