EUR: 344,45 Ft
CHF: 317,06 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Sport

Ki fog itt gólt lőni?

Keretet hirdetett a hét elején Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a hátralévő két világbajnoki selejtezőre Svájc és Feröer ellen. Előre borítékolható, hogy lesz gondja a csapatnak – főleg Svájc ellen –, hiszen rengeteg a hiányzó: eltiltás miatt Dzsudzsák Balázsra és Fiola Attilára sem számíthat a kapitány Bázelben, valamint a támadószekció is elég foghíjasra sikeredett: Szalai Ádám sérült, Priskin Tamás eltiltott, Nikolics Nemanja pedig ideiglenesen lemondta a szereplést. De akkor mégis ki fog gólt rúgni?

A keretbe bekerült Böde Dániel, Eppel Márton és Ugrai Roland, aki eddig csak a bő keretben szerepelt egyszer februárban, tétmérkőzésen még egyszer sem lépett pályára címeres mezben. Ott van viszont a kirobbanó formában lévő Varga Roland, aki 11 góljával vezeti az NB I góllövőlistáját, de eddig mindössze hatszor szerepelt a nemzeti csapatban, így rutintalansága kiütközhet a pályán. A ciprusi APOEL-ben szereplő Sallai Roland is kerettag, ám eddigi három szereplésekor csupán csereként léphetett pályára.


A magyar válogatott október 7-én Svájc ellen játszik idegenben, majd október 10-én a Groupama Arénában fogadja Feröert.

 

Böde Dániel


Klub: Ferencváros

Szereplés/gól: 18/4

A közönségkedvenc Bödének egyelőre folyamatosan csak epizódszerep jut, Storck inkább a padon számít rá. A bajnokságban a Ferencváros színeiben kilenc meccsen két gólt szerzett.

 

Eppel Márton

Klub: Bp. Honvéd

Szereplés/gól: 3/0

Nem úgy sikerült a bemutatkozása a válogatottban, ahogy szerette volna. Eddig egy barátságos meccs és két vb-selejtező jutott a tavalyi gólkirálynak, de még nem talált be. A Honvédban kilenc meccsen négy gólt termelt.

 

Ugrai Roland

Klub: Diósgyőr

Szereplés/gól: –

Szalai Ádám pótlására hívta be a kapitány. Saját elmondása szerint nehéz lesz, de nem ijed meg a feladattól. A 24 éves miskolci csatár tíz meccsen két gólt lőtt a DVTK mezében idén.

Kapcsolódó Cikkek