2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Extra

Kiderült mi okozta a magyar rapper halálát

Megszüntették az eljárást Mohaman halálának ügyében. A végzés szerint a mentő nem késett, és a rapper halálát hirtelen szívmegállás okozta. Nevelőapja, Maruzsi László nem elégedett a leírtakkal, de fellebbezés helyett inkább szeretne létrehozni egy életmentő alapítványt, amely Mohaman nevét viselné majd.

Hétfőn volt hat hónapja, hogy a Happy Gang egykori alapító tagja, Meggyes Roland vagy ahogyan mindenki ismeri, Mohaman az utcán sétálva hirtelen összeesett és meghalt. A rapper tragédiája azért is volt meglepő, mert bár zűrös, kábítószeres a múltja, amit nem is tagadott, már jó ideje tiszta életet élt. Nevelőapja szerint évek óta nem használt tudatmódosító szereket, a poharat is letette, és bár érdekes, egyedi zenei nyelvet választott magának, minden erejével igyekezett visszatérni a popszakmába. Utolsó próbálkozásainak egyike a tavalyi X-Faktor volt, ahol csúnyán leszerepelt, és az ítészek sem kímélték, ami valószínűleg csak súlyosbította az amúgy sem jó lelkiállapotát. Mohaman pár hónappal később, március 4-én, szombat délután, kosárlabdázás után esett össze, és a kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni az életét.


Mohaman szerettei azóta sem tudták feldolgozni a tragédiát, és fél éve várják a Budapesti-Rendőr-főkapitányság végzését, hogy megtudják a 45 éves rapper halálának pontos körülményeit. A Lokál birtokába jutott az irat, amelyből kiderül, hogy Moha újraélesztését szombat délután negyed négykor először járókelők kezdték meg, majd  mindössze tíz perccel később az Országos Mentőszolgálat mentőegysége folytatta egy órán keresztül, de sikertelenül. A boncolás során kiderült, hogy Mohaman többek között súlyos koszorúér-meszesedésben és májnagyobbodásban szenvedett. Az idegenkezűséget kizárták, a rendelkezésre álló boncolási és toxikológiai adatok alapján megállapították, hogy a halál természetes úton következett be, hirtelen szívhalál következtében. A halál időpontjában sem alkohol, sem drog nem volt kimutatható a szervezetében. 

A rapper apukája nem ért egyet teljesen a végzéssel, mert úgy tudja az egyik szemtanútól, hogy fél órával később érkezett a mentő.


– A fiam rosszul lett, összeesett, és a mentőautóra több mint harminc percet kellett várni, pedig a város közepén, a III. kerületben történt. Szerettem volna kivizsgáltatni a körülményeket, mert úgy gondolom, hogy túl sok idő telt el a mentő kiérkezéséig, de mellébeszél mindenki – mondja megtörten László, aki azt tervezi, hogy létrehoz egy alapítványt a fia emlékére.

– Úgy érzem, az árral szemben úszok, és nem történik semmi. Inkább azon vagyok, hogy amint lesz lelki- és anyagi erőm, létrehozok egy Mohaman Alapítványt, amely segít a hasonló eseteknél – mint a fiam halála – életeket menteni, és defibrillátorhoz juttatni a beteget – avatott be jövőbeli nagy terveibe az egykori autóversenyző, aki szeretné, ha az éjjel-nappal nyitva tartó benzinkutakon és körzeteként egy-egy taxisofőrnél is lenne életmentő berendezés.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó Cikkek