EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Szekszárd

Könnyebben közlekedhetnek

Befejeződött Szekszárd belvárosában a gyalogátkelők akadálymentesítése – jelentette be Ács Rezső polgármester helyszíni sajtótájékoztatóján, amelyet a Szent László és a Táncsics utca kereszteződésénél lévő zebra előtt tartott.

Sok gyalogátkelőhelynél a magas járdaszegély megnehezítette a kerekesszékkel közlekedők, babakocsit tolók átjutását az utca egyik oldaláról a másikra, ez ügyben sok jelzés érkezett a városházára és személyesen hozzá is.


A helyzet felmérését követően a Mátyás Király, a Holub és Dienes Valéria utca, valamint a Béla király tér által bezárt területen a gyalogátkelőhelyeket másfél méteres szélességben úgynevezett süllyesztett szegéllyel látták el. Közel 50 helyszínen végezték el a munkát, az átalakítás mintegy ötmillió forintba került, ezt teljes egészében a város költségvetéséből fizették.

A régi szegélyköveket kiszedték, az újakat süllyesztve helyezték el, mutatta Ács Rezső
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.