EUR: 349,16 Ft
CHF: 326,90 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Tatabánya

Körforgalommal válik biztonságosabbá Bánhida

Nagy változás jön a közlekedésben Bánhidán, új út és új körforgalom is épül hamarosan. A város a környezetbarát közlekedési módok fejlesztésére nyújtott be még tavaly egy sikeres pályázatot, aminek köszönhetően már el is kezdődött a komplex kerékpáros közlekedés fejlesztése.

Most a dózsakerti és a bánhidai szakaszok összekapcsolása következik, illetve az autóközlekedés is biztonságosabbá válhat.


– A leendő körforgalom lehetőséget biztosíthat arra, hogy az ipari parkba vagy az ipari parkból érkező forgalom ráterelődhessen erre az új szakaszra, és a későbbiekben a Modern Városok Program keretében megépítendő Sárberek, Bánhida közötti vasúti, közúti aluljárón keresztül tudja a két városrész forgalmát lebonyolítani. Ennek következtében jelentősen csökkenthető a Kossuth utca forgalma – hangsúlyozta Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője.
A teljes költség, a már meglévő kerékpárútszakasszal együtt 500 millió forint, amiből 100 millió forint önrészt vállalt az önkormányzat, a fennmaradó rész pedig uniós támogatás. A mostani fejlesztés mintegy 300 millió forintból valósul meg. Schmidt Csaba polgármester a helyszínen részletezte:

– Nyitunk egy új utcát Bánhidán, a Madách utca és a Turul utca között, ami egy hosszú távú, meghatározó fejlesztés a város szempontjából. Ennek az utcának az építése kezdődik most meg a közművek kiváltásával, a csapadékcsatorna kiépítésével, aztán pedig a körforgalom kialakításával – fogalmazott a polgármester.


A munkálatokat végző Geotech Kft. ügyvezetője, Petkovics Zoltán mindenkit megnyugtatott: az építés nem jár majd különösebb forgalomkorlátozásokkal, a következő hetekben szinte egyáltalán nem kell fennakadásra számítaniuk az arra autózóknak. A projekt várhatóan 2018 tavaszán jut el abba a szakaszába, amikor a körforgalom építése miatt le kell zárni a Bajcsy-Zsilinszky utca egy szakaszát, de a kivitelező ígérete szerint ez sem okoz majd nagy problémát sem az autó-, sem a buszközlekedésben. Utána pedig már egy sokkal biztonságosabb utat és körforgalmat vehetnek birtokba a városban élők.

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.