EUR: 350,05 Ft
CHF: 330,67 Ft
2020. május 24., vasárnap
Eszter, Eliza

Budapest VII.kerület

Kosarasok ünnepe

A férfi kosárlabda-válogatott kiválóan szerepelt ősz elején az Európa-bajnokságon. Ez és két jeles évforduló idén kissé más vetületben mutatta a Magyar Kosárlabdázás Napját.

Évtizedeket kellett várni arra, hogy a magyar kosárlabda visszakerüljön a sport világtérképére. A férfiválogatott az augusztus–szeptemberi Európa-bajnokságon két győzelemmel jutott tovább a csoportból a legjobb 16 közé, ráadásul mindkét esetben izgalmas, átgondolt, magabiztos játékkal. Van tehát mit ünnepelniük a sportág kedvelőinek.


A Magyar Kosárlabdázás Napját öt éve rendezik meg a Városligetben, idén szeptember 22–23-án tartották a fesztivált. Az ünneplésnek ezúttal hármas évforduló adott apropót, hiszen a fesztivál ötödik éve egybeesett a szövetség alapításának 75., valamint a streetball hazai hivatalos megjelenésének 25. jubileumával. Az utóbbi években a leglátványosabban az utóbbi fejlődött, de mint az Szalay Ferenc, a kosárlabda-szövetség elnökének sajtótájékoztatón elmondott szavaiból kitűnik, az utánpótlásprogramnak köszönhetően a futball után ma a kosárlabdát gyakorolja a legtöbb magyar fiatal.

(fotók: MTI)

Ennyi siker után érthető, hogy a Magyar Kosárlabdázás Napja idén kivételesen kétnapos esemény volt, ami alkalmat adott arra is, hogy a közönség személyesen találkozzon a sportág hajdani és jelenlegi nagyságaival.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kezdés előtt tesztelnek

  Angyalföld – A hivatalok újranyitása előtt minden önkormányzati dolgozó részt vesz egy koronavírus-teszten a XIII.

 • Vigyázat, csalok!

  Vigyázat, csalok!

  Virtuális kiállítás eleveníti fel a mágia kiváló magyar mestere, Rodolfo munkásságát.

 • A derbivel folytatja az Újpest

  A derbivel folytatja az Újpest

  Az Újpest FC, amelynek játékosai a leállás ideje alatt is szorgalmasan készültek a folytatásra, egy rendkívül érdekes meccsel folytatják.