EUR: 345,43 Ft
CHF: 323,21 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Belföld

Kövér László a Marokkói Királyság Képviselőházának elnökével tárgyalt

Hivatalos látogatáson fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Habib El Malki-t, a Marokkói Királyság Képviselőházának elnökét.

Az Országgyűlés sajtóirodájának szerdai, MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint Kövér László házelnök a találkozón hangsúlyozta: Magyarország kiemelt stratégiai partnerként tekint Marokkóra az afrikai kontinensen, az ország politikai és biztonsági stabilitása, turisztikai és kulturális öröksége meghatározó elemei az ország külpolitikájának.


Kövér László üdvözölte és támogatásáról biztosította az afrikai országot a terrorizmussal szemben tett regionális lépéseiben.

A házelnök a gazdasági kapcsolatokról azt mondta, a szub-szaharai térség kapujának tekintik Marokkót, és szeretnék, ha az afrikai ország is kiindulási pontként kezelné Magyarországot a közép- és kelet-európai régióban.

Elmondta azt is, örülnének, hogyha a parlamenti kapcsolatok hatékonyságát is tovább lehetne növelni a baráti tagozatok, és a parlamenti bizottságok együttműködésével

Habib El Maliki a találkozón kijelentette, hogy Marokkó tiszteletben tartja Magyarország álláspontját az illegális migrációval és a biztonság megőrzésével kapcsolatban. Jelezte: számukra is rendkívül fontos felvenni a harcot a terrorizmussal szemben.

Kapcsolódó Cikkek